Ziua de 24 Ianuarie, celebrată la Iaşi fără Hora Unirii. „Nu putem face o selecţie între vaccinaţi şi nevaccinaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Primăria Municipiului Iaşi
FOTO Primăria Municipiului Iaşi

Toate manifestările publice, de la Iaşi, din 24 Ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, au fost anulate. Vor avea loc doar câteva evenimente restrânse, organizate în interiorul câtorva instituţii.

Decizia ca ziua de 24 Ianuarie să fie celebrată la Iaşi fără Hora Unirii sau alte evenimente publice organizate în aer liber.a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, potrivit primarului Mihai Chirica.

„Nu vom mai face pentru că ar fi trebuit să păstrăm maxin 500 de persoane, toţi vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi, ceea ce este imposibil să faci nişte manifestări populare. Nu e pentru Ziua Unirii. De Ziua Unirii, trebuie să fim toţi afară, împreună. Dacă nu se poate, atunci să fim toţi împreună, metaforic, la casele noastre să sărbătorim această zi. Sunt alte evenimente făcute de diverse instituţii, inclusiv noi, dar în incintă, cu număr redus de persoane, cu condiţiile de pandemie respectate”, a spus primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Acesta a subliniat că „nu se poate face o selecţie în piaţă între vaccinaţi şi nevaccinaţi, iar hora nu o putem face cu atâţia metri între oameni”. Astfel, toate manifestările de la Iaşi se vor organiza la interior, în diverse instituţii

„Nu vreau să fac circ dintr-un moment atât de important. Prin urmare, mai toate manifestările vor fi în sediile mai multor instituţii - Muzeul «Regina Maria», Muzeul de Istorie Naturală, Mănăstirea «Sf. Trei Ierarhi», Cercul Militar şi Palatul Roznovanu”, a precizat primarul Iaşului.

Singurul moment festiv oficial va fi depunerea unei coroane de flori - şi rămâne de văzut dacă el va avea loc în Piaţa Unirii sau la mormântul lui Alexandru Ioan Cuza din biserica „Sf. Trei Ierarhi”. Anul acesta, nu a fost invitată la Iaşi nicio oficialitate din partea administraţiei centrale.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce cred ucrainenii şi ruşii despre iminenţa unui război între ţările lor: „De ce am avea nevoie de Ucraina? Să-i lăsăm în pace”

Haos la metroul din Roma provocat de un grup de tineri români şi italieni. S-au tras focuri de armă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite