VIDEO Zeci de hectare de legume din judeţul Iaşi, distruse de grindină

VIDEO Zeci de hectare de legume din judeţul Iaşi, distruse de grindină

Ardei capia distruşi de grindină    FOTO Ionel Avdei

Deşi sunt agricultori din generaţie în generaţie, unii dintre localnici spun că îşi găsesc cu greu curajul să-şi continue afacerile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de hectare de legume şi zarzavat au fost distruse de grindină în judeţul Iaşi. Legumicultorii au primit o lovitură grea în weekend-ul 17-18 octombrie, după ce grindina a distrus zeci de hectare de legume. 

Lovitura este cu atât mai grea cu cât nimeni nu se aştepta la un asemenea fenomen meteorologic în această perioadă. Agricultorii spun că grindina este un fenomen neobişnuit în octombrie.  

Aproximativ 30 de hectare de legume au fost distruse de grindină în Tg. Frumos, jud. Iaşi. 
 
„Grindina neaşteptată de la mijlocul lunii octombrie a adus pagube destul de însemnate pentru legumicultorii din Tg. Frumos, în special pentru produsele de toamnă: varză, conopidă, vinete, ardei gras, roşii, verdeaţă (pătrunjel, lobodă, mărar). A fost probleme şi cu folia. Şi ea a fost puţin deteriorată. Pagubele sunt destul de importante pentru că, fiind sezonul de mijloc - sfârşit de toamnă, erau încă produse suficiente pe câmp. Frunza de la ţelină a fost afectată, aici fiind o zonă foarte importantă de producţie de ţelină”, spune Neculai Feodot, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Tg. Frumos. 
 
Acesta a subliniat faptul că nu estimează o creştere a preţurilor legumelor în această perioadă. 
 
În materialul video de mai jos se poate observa cum arată legumele după ploile abundente şi grindina din ultimele săptămâni:
 
   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările