Tudorel Toader, supărat că e asociat cu eliberarea criminalilor din puşcării. Pe cine ameninţă cu justiţia fostul ministru

Tudorel Toader, supărat că e asociat cu eliberarea criminalilor din puşcării. Pe cine ameninţă cu justiţia fostul ministru

Tudorel Toader FOTO gov.ro

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader susţine că îi va da în judecată pe membrii PNL Rareş Bogdan şi Cătălin Predoiu din cauza declaraţiilor acestora referitoare la legea recursului compensatoriu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liberalii l-au indicat pe actualul rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în mai multe rânduri, ca fiind unul dintre responsabilii legii care a permis ca peste 20.000 de infractori să fie eliberaţi mai devreme în ultimii doi ani.

Asocierea l-a deranjat pe Tudorel Toader care, prin intermediul paginii sale de Facebook a anunţat că va apela la justiţie pentru a-şi apăra onoarea.

„Repetăm, în speranţa de a se inţelege! Legea privind recursul compensatoriu nu a fost iniţiată în timp ce eram ministru al jJustiţiei. Proiectul de lege a fost modificat, în mod substanţial, de către parlamentari. Sub semnătura mea, MJ a dat aviz negativ modificărilor parlamentare. Sub semnătura mea, Mj a susţinut neconstituţionalitatea proiectului de lege. Am dat numeroase dezminţiri faţă de informaţiile publice referitoare la contribuţia mea şi a MJ privind susţinerea legii referitoare la recursul compensatoriu”, a scris Tudorel Toader.

Acesta a precizat că, „în speranţa clarificării acestei situaţii”, în zilele următoare, îi va da în judecată pe Cătălin Predoiu şi Rareş Bogdan, numindu-i pe cei doi „susţinătorii acestui neadevăr”.

Tudorel Toader a fost ministru al Justiţiei sprijinit de PSD începând din 2017, luându-i locul lui Florin Iordache la scurt timp după ce guvernul de atunci a adoptat celebra Ordonanţă 13. În timpul mandatului său, Toader şi-a atras critici din partea societăţii civile, dar şi a unei părţi a sistemului judiciar, fiind acuzat că ar promova acte normative care nu ajutau justiţia, ci mai degrabă PSD.

Toader a fost demis din funcţie în aprilie 2019, după ce liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, nu a mai fost mulţumit de activitatea sa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: