Toate autobuzele şi tramvaiele din Iaşi, dotate cu internet wireless

Toate autobuzele şi tramvaiele din Iaşi, dotate cu internet wireless

FOTO Arhiva

Toate cele 259 de autobuze şi tramvaie ale companiei ieşene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul încheiat pe un an cu o companie de telefonie ridicându-se la 125.000 de lei.

Potrivit primăriei ieşene, dotarea celor 259 de autobuze şi tramvaie cu dispozitive pentru conectarea la internet a fost finalizată, iar călătorii beneficiază de acest serviciu începând de vineri.

„Doar printr-un transport public modern, accesibil, confortabil şi predictibil, astfel încât să fie atractiv pentru ieşeni, vom putea fluidiza traficul rutier şi, astfel, contribui şi la reducerea poluării. Nu ne vom opri aici. Cu fonduri locale şi, mai ales, europene, vom achiziţiona tramvaie noi şi autobuze electrice, vom moderniza integral calea de rulare a tramvaielor şi vom implementa sistemul de e-ticketing. În câţiva ani, transportul public în municipiul Iaşi va deveni unul dintre cele mai moderne din ţară”, a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Utilizatorii de smartphone-uri pot folosi nelimitat şi gratuit internetul în autobuze şi tramvaie, fiind necesar ca aceştia să îşi înregistreze dispozitivul în reţea doar o singură dată. Ulterior, telefonul se va conecta automat la internet (reţeaua „CTP Wi-Fi free”).

Valoarea contractului încheiat cu firma de telefonie pentru o perioadă de un an este de aproximativ 125.000 de lei.

„Accesul la Internet de mare viteză este un prim pas către accesul oricui la informaţie digitală şi e-guvernare, motiv pentru care iniţiativa Primăriei Municipiului Iaşi şi a Companiei de Transport Public Iaşi este un demers firesc pentru o comunitate în plin proces de dezvoltare şi modernizare”, a declarat Florin Popa, Business to Business Director în cadrul companiei care a implementat acest sistem.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: