Semaforul „verde-stop”. Semnalizarea bizară care a dus la un accident rutier comis în România de un saudit

Semaforul „verde-stop”. Semnalizarea bizară care a dus la un accident rutier comis în România de un saudit

FOTO Shutterstock

Un farmacist originar din Arabia Saudită, însă stabilit în România, a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu amânare pentru vătămare corporală din culpă.

Prin decizia Curţii de Apel Iaşi s-a mai stabilit ca victima sa, o femeie de 30 de ani, să primească daune de 30.000 de euro.

 Hani Nofal a fost implicat într-un accident rutier ce a avut loc în data de 3 octombrie 2015, la orele prânzului. În acea zi, maşina condusă de bărbat a acroşat-o pe trecerea de pietoni pe Alina A., o tânără de 30 de ani care se întorcea de la muncă. 

Exper­tizele au arătat că victima traversa pe culoarea verde a semaforului, în timp ce şoferul trecuse cu maşina în timp ce semaforul indica verde, cu menţiunea că se aprinsese şi galbenul intermitent. Despre această situaţie bizară, judecătorii ieşeni au precizat că era în afara legii, deoarece legea nu permite ca cele două culori să apară simultan la un semafor.  

Accidentul a avut loc pe trecerea de pietoni din dreptul OMV Păcurari din Iaşi, iar judecătorii au considerat că sauditul ar fi trebuit să prevadă că pietonii au drept de circulaţie, chiar dacă, teoretic, el a intrat în intersecţie pe culoarea verde.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: