Restricţii majore de trafic în cea mai mare intersecţie din Iaşi. Cât durează disconfortul reclamat deja de şoferi

Restricţii majore de trafic în cea mai mare intersecţie din Iaşi. Cât durează disconfortul reclamat deja de şoferi

Intersecţie Podu Roş FOTO Atenţie Poliţia Iaşi

Conducătorii auto care au drum prin intersecţia din Podu Roş trebuie să ţină cont de noi modificări din trafic impuse de Primăria Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un amplu proiect european de schimbare a reţelei de termoficare din Iaşi dă peste cap circulaţia din zona Podu Roş, unde există cea mai mare intersecţie din oraş. „În zona Podu Roş au fost demarate lucrări pe tronsonul aferent Magistralei I, cuprins între Căminul Termic CIII (spre Punctul Termic 5 Socola şi bd. Ţuţora) şi Căminul CVII (în faţa sediului ING), fiind instalate conductele 2DN500/630. Potrivit estimărilor constructorilor, termenul de finalizare a lucrărilor de demontare a conductelor existente, de montare a conductelor noi în sistem preizolat şi de refacere a stării iniţiale a terenului este 30 septembrie 2018“, au menţionat oficialii Primăriei.

Având în vedere că restricţiile vor dura cel puţin o lună şi că din 10 septembrie începe anul şcolar, şoferii şi-au arătat deja nemulţumirea faţă de schimbările din trafic, intersecţia fiind deja una foarte aglomerată.

Lucrările fac parte din proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iaşi, în vederea conformării cu stardardele de mediu privind emisiile poluante în atmosferă şi pentru creşterea eficienţei energetice în alimentarea cu căldură urbană”. Valoarea totală a celor două contracte este de aproximativ 68 milioane de lei, fără TVA, câştigătoarea licitaţiei fiind asocierea SC Conest SA – SC Construcţii Erbaşu SA – SC Consix Construcţii SRL – SC IPCT Instalaţii SRL. Primul proiect are termen de finalizare data de 30 iunie 2019, iar cel de-al doilea – 30 august 2019. În total este vizat un traseu de 25,6 de kilometri (76,2 kilometri de conducte).

Reabilitarea reţelei de termoficare primare implică modernizarea a 13,01 kilometri care reprezintă tronsoane din Magistralele 1, 2 şi 5. Contractul este prevăzut pentru o perioadă de 22 de luni de la data emiterii ordinului de începere a contractului.


citeste totul despre: