Triunghi amoros cu doi procurori şi o avocată. Un magistrat de la DIICOT îşi acuză colegul de la DNA de abuzuri după „o relaţie amoroasă pasageră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Radu Moisescu spune că a avut o relaţie cu focoasa avocată Claudia Ciofu, în perioada în care aceasta s-ar fi iubit cu magistratul Emilian Eva de la DNA Iaşi. Surse foto: Ziarul de Iaşi şi Bârfa de Iaşi
Procurorul Radu Moisescu spune că a avut o relaţie cu focoasa avocată Claudia Ciofu, în perioada în care aceasta s-ar fi iubit cu magistratul Emilian Eva de la DNA Iaşi. Surse foto: Ziarul de Iaşi şi Bârfa de Iaşi

Procurorul DIICOT Iaşi Radu Moisescu, în prezent suspendat din funcţie, îşi acuză colegul de la DNA, Emilian Eva, printr-un memoriu trimis şefilor, că îi plăsmuieşte anchete penale după ce a avut “o relaţie amoroasă pasageră” cu iubita sa.

Dispute spumoase între doi dintre cei mai cunoscuţi magistraţi din Iaşi. Într-un memoriu trimis conducerii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, obţinut de reporterii “Adevărul”, procurorul-suspendat Radu Moisescu îl acuză pe colegul său de la DNA, Emilian Eva, că îi poartă o “duşmănie notorie” după ce ar fi avut o relaţie amoroasă cu iubita sa, avocata Claudia Ciofu.

Procurorul Eva, unul dintre cei mai activi din cadrul DNA, este cel care în 2011 l-a trimis în judecată pe Moisescu pentru trafic de influenţă. Ulterior, procurorul de la DIICOT Iaşi a fost suspendat din funcţie însă nu a recunoscut niciodată faptele precizând că la mijloc ar fi vorba de un abuz al procurorului Emilian Eva.

Actuala nemulţumire a lui Radu Moisescu este legată de faptul că, de la finele lunii mai şi până la începutul lui iulie, procurorul DNA i-ar fi interceptat telefoanele într-un dosar cu care nu are nicio legătură. Este vorba de un dosar de trafic de influenţă, în care mai mulţi interlopi din Iaşi s-au lăudat că pot cumpăra un complet de la Curtea de Apel şi în care, potrivit informaţiilor noastre, Moisescu nu are nicio calitate.

După ce a aflat că a fost interceptat, Moisescu a înaintat o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, dar şi un memoriu în care cere conducerii DNA Iaşi să “oprească abuzurile procurorului Eva Emilian.”

Relaţie “pasageră” cu iubita lui Eva

În memoriu amintit, Radu Moisescu (foto dreapta) precizează că procurorul DNA ar avea un dinte împotriva sa din cauza unei relaţii intime pe care el a avut-o, în trecut, cu iubita lui Emilian Eva, avocata Claudia Ciofu. “Această înverşunare a procurorului Eva Emilian împotriva mea îşi are sorgintea în relaţia amoroasă pasageră pe care eu am avut-o cu amanta dumisale de mai bine de 11 ani, Claudia Ciofu, în anul 2008, relaţie pe care i-ar fi dezavuat-o nişte binevoitori, dorinţa lui de răzbunare în spiritul apărării propriei sale vanităţi şi posesivităţi asupra acestei femei fiind de natură a-i interverti natura umană într-una de-a dreptul animalică”, precizează Radu Moisescu.

radu moisescu

Reporterii “Adevărul” au încercat, în cursul zilei de duminică, 28 iulie, să îi contacteze pe procurorul Emilian Eva şi pe avocata Claudia Ciofu, însă aceştia nu au răspuns la telefon. 

Acuzaţii de interceptări ilegale

Pe lângă memoriu trimis de Radu Moisescu la DNA Iaşi, procurorul-suspendat a înaintat la finele săptămânii trecute şi o plângere penală împotriva lui Emilian Eva în care îl acuză pe acesta de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. În plângerea trimisă Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, Moisescu menţioneză că magistratul de la DNA Iaşi i-ar fi interceptat convorbirile telefonice şi pe cele purtate în mediu ambiental în perioada 23 mai-5 iulie, după ce ar fi “furnizat instanţei de judecată date necorespunzătoare realităţii.”

În dosarul în care Moisescu a fost interceptat, DNA cercetează mai mulţi interlopi din Iaşi care ar fi primit 40.000 de euro de la un traficant de persoane, căruia i-au promis că vor influenţa un complet de judecată de la Curtea de Apel Iaşi. În acelaşi dosar au mai fost interceptaţi şi mai mulţi judecători, dar şi avocaţi sau oameni de afaceri din Iaşi. Dosarul este instrumentat de Emilian Eva (foto dreapta).

emilian eva

“Având în vedere faptul că subsemnatul nu am nicio legătură, nici măcar mediată sau întâmplătoare şi nu am avut cunoştinţă despre derularea faptelor de corupţie ce fac obiectul acestor dosare şi ţinând seama de duşmănia manifestată, notorie, nedeontologică pe care procurorul Eva Emilian mi-o poartă de circa cinci ani am motive să consider că acesta a indus în eroare instanţele de judecată determinându-le să emită autorizaţii în baza cărora am fost pus sub urmărire iar convorbirile mele ambientale şi telefonice au fost interceptate”, a menţionat Moisescu în plângerea amintită.

Radu Moisescu este judecat în prezent pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit de la un bărbat suma de 1.000 de euro pentru a-i ridica sechestru pus asupra unei maşini de lux într-un dosar la DIICOT. El a fost suspendat după ce a fost trimis în judecată.

Procurorul Eva, cercetat penal

Emilian Eva este unul dintre cei mai cunoscuţi procurori din cadrul DNA, în trecut fiind implicat în mai multe scandaluri. În perioada în care a fost delegat la structura centrală a DNA, Eva a fost cel care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. 

În prezent, pe rolul Parchetului General, se află un dosar penal în care Emilian Eva este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fiind acuzat că, l-ar fi interceptat ilegal pe fostul subprefect al Iaşiului, Cristian Angheluţă. Sesizarea a fost înaintată de fostul prefect Dragomir Tomaşeschi, cercetat şi el, în trecut, de Emilian Eva într-un dosar penal de trafic de influenţă. Tomaşeschi a primit neînceperea urmăririi penale.

Claudia Ciofu a devenit avocat în cadrul Baroului Iaşi în 2008, ulterior ea suspendându-se din funcţie. În trecut, în perioada în care preşedinte al Consiliului Judeţean era Constantin Simirad, Ciofu a ocupat funcţia de consilier juridic al instituţiei. După ce a părăsit instituţia s-a concentrat pe avocatură unul dintre cele mai sonore dosare în care a pledat fiind cel al unui tânăr din Iaşi acuzat că a spart serverele Pentagonului. 

Claudia Ciofu estre una dintre cele mai frumoase avocate din Iaşi

claudia ciofu

Citeşte şi: 

DEZVĂLUIRI Cutremur în cadrul DNA: procurorul care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu, cercetat de Parchet pentru interceptări telefonice ilegale

Un procuror-şef, acuzat de corupţie, a pus la păstrare o tonă de vin în sediul Parchetului pe care îl conducea

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite