Recunoaştere pentru Iaşi la UNITER. Regizorul Cristian Hadji-Culea şi criticul Ştefan Oprea au fost premiaţi

Recunoaştere pentru Iaşi la UNITER. Regizorul Cristian Hadji-Culea şi criticul Ştefan Oprea au fost premiaţi

Cristian Hadji-Culea şi Ştefan Oprea

Cea de-a XX-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), care a avut loc luni seară, a adus Iaşiului două distincţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul Cristian Cristian Hadji-Culea şi criticul de teatru şi film Ştefan Oprea au fost premiaţi pentru întreaga activitatea.

Directorul Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi s-a născut în 1952 la Bucureşti. Cristian Hadji-Culea a fost regizor la Teatrul Mic din Bucureşti între 1980 şi 1991, iar din '91 şi până în prezent a predat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale". În 2006 a devenit director al Naţionalului ieşean, iar din 2010 este şi profesor asociat la Universitatea de Arte "G. Enescu" din Iaşi, unde predă Regie.

Teatrul Naţional Iaşi premiat de UNITER după zece ani

A regizat spectacole la Teatrul Mic şi la Odean, în Bucureşti, dar şi la Iaşi. Printre piesele puse în scenă se numără „Azilul de noapte“ de Maxim Gorki, „Poliţia“ de Slawomir Mrosek, „Acest formidabil bordel“ de Eugen Ionescu sau „Scamatorul din Brooklyn“ de Woody Allen.

Un alt premiu pentru întreaga activitate a fost oferit criticului de teatru şi film din Iaşi, Ştefan Oprea. Născut în 1932 în comuna Coarnele Caprei, scriitorul ieşean este doctor în ştiinţe umaniste, membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Teatrale din România, al Uniunii Cineaştilor din România şi al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru.

Află AICI ce alte premii au fost oferite luni în cadrul Galei UNITER.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din oraş şi judeţ!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: