Proxenetul Don Juan, 17 ani de închisoare. Cum îşi manipula iubitele pentru a le transforma în prostituate

Proxenetul Don Juan, 17 ani de închisoare. Cum îşi manipula iubitele pentru a le transforma în prostituate

Fetele ajungeau prostituate în Germania

Un bărbat acuzat de trafic de persoane a fost condamnat, la Iaşi, la o pedeapsă record de 17 ani după ce instanţa l-a găsit vinovat de traficarea a şase tinere. Leonard Florin Scripcariu, originar din localitatea Podu Iloaei, va trebui să plătească către stat în jur de 500.000 de lei, bani pe care i-ar fi obţinut din proxenetism.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proxenetul ar fi obişnuit să ducă fetele în Germania, la bordeluri legale de acolo, însă fără a le spune, atunci când le scotea din ţară, că se vor prostitua. Patru dintre fete ar fi fost determinate de Scripcariu să se îndrăgostească de el, acestea fiind convinse că merg în străinătate pentru o viaţă alături de iubitul lor.

Una dintre victime a fost Cerasela H., care l-a cunoscut pe Florin Scripcariu în februarie 2015, prin intermediul Face­book.

Fata şi-a creat impresia că Scripcariu derulează afaceri în Germania şi, la un moment dat, proxenetul a mers acasă la ea şi i-a spus că nu este căsătorit, că o iubeşte, şi i-a propus să se căsătorească.

„Inculpatul i-a spus persoanei vătămate să-l însoţească în Germania, unde să-i găsească un loc de muncă legal, propunere cu care persoana vătămată a fost de acord, în condiţiile în care nutrea aceleaşi sentimete de iubire faţă de acesta“, se arata rechizitoriu. Cerasela a mers cu Scrip­cariu în localitatea Stuttgart, unde a fost cazată în mai multe hoteluri. După câteva săptămâni, Scripcariu a devenit violent şi i-a spus tinerei că şi-a pierdut locul de muncă şi că nu mai are bani. Tot atunci, tânăra a aflat că trebuie să se prostitueze.

„Nu-l mai recunoşteam pe acesta, din omul pe care am început să-l iubesc, s-a schimbat total şi mă speria tot mai mult prin comportamentul său“, a declarat Cerasela H., care a început să se prostitueze la bordelul Erotica Emo­tions din Stuttgart.

„Inculpatul era foarte priceput în a mă determina să fac acest lucru, te făcea prin vorbe în aşa fel încât să faci ce îţi spune. Arăt că am fost îndrăgostită de el în perioada în care am decis să plecăm în Germania, eu aveam 26-27 de ani la acel mo­ment“, a mai spus Cerasela.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: