Pompier condamnat la închisoare cu executare fiindcă s-a prezentat beat la serviciu. Militarul a intrat în sediu cu sticla de vin la vedere

Pompier condamnat la închisoare cu executare fiindcă s-a prezentat beat la serviciu. Militarul a intrat în sediu cu sticla de vin la vedere

Pompierul a fost condamnat FOTO Arhivă

Un pompier de 40 de ani din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost condamnat de Tribunalul Militar Iaşi la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de încălcare de consemn.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian Liviu Rusu are gradul de plutonier major şi ar fi fost surprins de colegi în stare avansată de ebrietate, în timpul serviciului, în două rânduri. Primul incident a avut loc pe 8 iunie 2018, atunci când individul a fost chemat, la ora 12, de colegi, pentru a ajuta la cărat lemne. Comandantul a observat că pompierul nu se putea ţine pe picioare, chemând un superior, care l-a găsit pe Rusu întins pe pat şi incoerent.

„Totodată martorul a găsit o sticlă de plastic, cu un conţinut care avea caracteristici specifice vinului, astfel că şi-a format convingerea că era vin. (l-a mirosit). Cei doi au încercat să se înţeleagă cu inculpatul dar nu au reuşit”, au stabilit judecătorii. Tot vin a băut Rusu şi în septembrie 2019, atunci când a fost prins beat a doua oară de colegi, tot în timpul serviciului.

Atunci a suflat în etilotest, reieşind o valoare de 2,1 mg/l,  la prima măsurătoare şi 3,6 mg/l alcool pur în aer respirat, la a doua măsurătoare. „Pe parcursul urmăririi penale inculpatul nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii oferind versiunea că la data respectivă a avut convingerea că este liber şi că alcoolemia sa ar fi fost cauzată de consum de alcool în afara unităţii în noaptea precedentă anterior intrării în serviciu”, s-a apărat popierul, potrivit motivării instanţei.

Decizia de condamnare nu este definitivă, fiind atacată la Curtea de Apel Militară Bucureşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: