Plantele medicinale care deschid şi închid nuanţa părului ca vopseaua autentică - o alternativă la chimicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Infuzia de muşeţel deschide nuanţa părului FOTO: Arhivă
Infuzia de muşeţel deschide nuanţa părului FOTO: Arhivă

Plante precum muşeţelul, salvia, sfecla şi gălbenelele pot colora părul în nuanţe asemănătoare vopselurilor din comerţ. Prin spălarea sau clătirea podoabei capilare cu infuzii din plante şi fructe naturale se obţin rezultate de durată.

Nuanţa părului poate fi „închisă” sau „deschisă” cu ajutorul infuziilor din plante medicinale. Cea mai recunoscută plantă care deschide culoarea părului este muşeţelul. O fiertură din flori de muşeţel, în 500 de ml de apă, poate „auri” podoaba capilară, dacă este repetată de cel puţin 15 ori.

Operaţiunea de clătire a părului cu ceai de muşeţel ajută doar dacă este realizată după spălarea şi zvântarea propriu-zisă a părului. Pentru un rezultat strălucitor, ceaiul trebuie lăsat să acţioneze cel puţin jumătate de oră şi abia apoi se clăteşte părul cu apă curată şi călduţă.

Efectul de deschidere a nuanţei poate fi accentuat dacă în intervalul dintre două clătiri, podoaba capilară este expusă la soare, sau dacă părul nu se mai clăteşte cu apă curată după folosirea infuziei de muşeţel.

Nuanţa părului mai poate fi deschisă cu zeamă de lămâie. În funcţie de lungimea părului, zeama de la o lămâie sau două, poate acţiona în acelaşi sens, dacă timp de câteva ore podoaba capilară este expusă la soare. Culoarea părului mai poate fi deschisă şi cu infuzie de gălbenelele, muguri de lumânărică sau şofran.

Pentru un păr roşcat sau castaniu se folosesc mai multe reţete, dintre care cea mai des folosită este o mixtură din suc de morcovi şi de sfeclă. O cană de suc de morcovi, încă una de suc de sfeclă şi câteva linguriţe de zahăr colorează părul precum o vopsea autentică. Amestecul se aplică pe părul spălat şi se menţine măcar 40 de minute, timp în care părul se acoperă cu o pungă. Pentru un efect accentuat, vopseau se poate folosi cel puţin o dată pe săptămână, vreme de două luni.

Cafeaua la rândul ei poate oferi părului nuanţe de castaniu, dacă este lăsată să acţioneze timp de trei ore. Procesul de clătire a părului cu cafea trebuie repetat de peste 15 ori pentru rezultate vizibile.

Din amestecul de urzică, rozmarin şi salvie se poate obţine o infuzie închisă la culoare care, folosită pe părul umed, are acelaşi efect de închidere a nuanţei părului. Un alt ceai folosit pentru închiderea nuanţei părului este cel de salvie, care are „puterea” de a colora chiar şi firele albe.  
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite