Peste 40 de ONG-uri din Iaşi s-au coalizat în lupta împotriva coronavirusului. Cum funcţionează Centrul de Urgenţe Sociale

Peste 40 de ONG-uri din Iaşi s-au coalizat în lupta împotriva coronavirusului. Cum funcţionează Centrul de Urgenţe Sociale

Anastasia si Bruno, doi dintre tinerii care ajută la Centrul de Urgente Sociale FOTO Facebook

Peste 40 de ONG-uri din Iaşi şi-au unit forţele în lupta împotriva coronavirusului. Au pus bazele Centrului de Urgenţe Sociale, prin intermediul căruia vin în ajutorul spitalelor cu resurse pentru achiziţia de echipamente şi consumabile medicale, dar şi în sprijinul cetăţenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 40 de organizaţii neguvernamentale din judeţul Iaşi şi-au unit forţele într-o iniţiativă comună de gestionare a efectelor COVID-19, venind în ajutorul spitalelor cu resurse pentru achiziţia de echipamente şi consumabile medicale, dar şi în sprijinul cetăţenilor cu servicii de informare, suport psihologic şi asistenţă umanitară pentru vârstnici şi persoane izolate.
 
Centrul de Urgenţe Sociale a luat naştere în luna martie a acestui an, la iniţiativa FONSS – Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (organizaţie umbrelă a 37 de asociaţii şi fundaţii ce oferă servicii sociale), cu sprijinul Serviciului Voluntar de Ambulanţă, Colegiului Sfântul Nicolae, Asociaţiei CIVICA, Fundaţiei Comunitare Iaşi şi Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany. 
 
Reprezentanţii spitalelor, vârstinicii sau persoanele izolate pot cere ajutorul Centrului de Urgenţe Sociale apelând la numărul 0374 34 64 64 (tarif normal).

Numărul permite conectarea apelurilor la un sistem unic de dispecerizare, ceea ce va performa preluarea solicitărilor. Programul de funcţionare al Dispeceratului Centrului de Urgenţe Sociale este zilnic, între orele 09:00 şi 20:00, cu posibilitatea transformării în serviciu de permanenţă.
 
Un corp de 25 de psihologi, asistenţi sociali şi preoţi din organizaţiile membre ale FONSS  asigură permanent suport telefonic celor care au nevoie de acest sprijin, indiferent de localitatea din care aceştia apelează.
 
De asemenea, atunci când se solicită suport în achiziţia bunurilor sau medicamentelor, voluntari din Asociaţia CIVICA, Serviciul Voluntar de Ambulanţă sau Colegiul Sfântul Nicolae preiau online comanda, realizează achiziţia în magazine şi livrează la uşa beneficiarului, respectând măsurile de prevenţie necesare. 
 
S-a creat şi un Fond de Urgenţă pentru Comunitate prin intermediul căruia sunt făcute donaţii de echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi echipamente de tehnică medicală către spitalele ieşene şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea protejării cadrelor medicale, a lucrătorilor din domeniul situaţiilor de urgenţă şi a pacienţilor.
 
Donaţiile se pot face în contul RO50RNCB0683127673670002 deschis la BCR, sucursala Al. I. Cuza Iaşi, pe numele Fundaţiei Comunitare Iaşi, prin SMS la numărul 8837 cu textul IASI, sau online, cu cardul, accesând acest link. 
 
*Suma alocată cauzei este de 2 Euro.
Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament.
În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului.
Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: