Paradă în sânii goi pentru angajarea la Poliţie. Situaţia stânjenitoare la care au fost supuse candidatele din Iaşi

Paradă în sânii goi pentru angajarea la Poliţie. Situaţia stânjenitoare la care au fost supuse candidatele din Iaşi

Tinerele candidate au rămas în sânii goi în faţa comisiei FOTO 123RF

Mai multe tinere care au participat la un concurs organizat de Poliţia de Frontieră din Iaşi s-au plâns că, în timpul examinării medicale, ar fi fost nevoite să se dezbrace aproape complet în faţa unei comisii formate din trei bărbaţi.

Concursul desfăşurat recent pentru încadrarea sau promovarea în funcţie a unor poliţişti de frontieră a scos la iveală o situaţie catalogată de mai multe candidate ca fiind stânjenitoare. Cotidianul „Ziarul de Iaşi” a prezentat declaraţiile mai multe candidate care intenţionau să intre în sistemul poliţienesc şi care au detaliat în ce constă examinarea medicală la care sunt supuse viitoarele poliţiste.

Potrivit declaraţiilor menţionate, fetele ar avea parte de acelaşi tratament ca şi bărbaţii. Astfel, cel puţin la Iaşi, acestea au fost nevoite să se dezbrace aproape complet, rămânând în sânii goi, în faţa unei comisii formate din trei bărbaţi. Sursa citată a precizat că, dintre cei 3 bărbaţi, doar unul ar fi fost medic. „Parcă era un videochat live. Comisia era formată din trei bărbaţi, care examinau femei cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, dezbrăcate, numai în chiloţi, fără sutien. Era un medic ofiţer şi doi subofiţeri, secretari, şi nu asistenţi medicali“, a declarat tânăra, pentru Ziarul de Iaşi.

O altă candidată a povestit aceleiaşi surse cum a fost la un pas să fie eliminată din concurs după ce aceeaşi comisie medicală i-ar fi greşit înălţimea. Deşi are o înălţine de 165,5 centimetri, fata spune că respectiva comisie i-a stabilit o înălţime de 163,5 centimetri.

„Am efectuat o măsurătoare la Institutul de Medicină Legală Iaşi în urma căreia s-a stabilit că am o înălţime medie de 165,5 centimetri. Întrucât comisia medicală nu a luat în considerare acest document şi nici nu a acceptat o măsurare suplimentară a înălţimii, am făcut contestaţie pentru stabilirea indicelui antropometric, fiind stabilită data de 27 octombrie pentru măsurarea indicilor menţionaţi în comisie, la sediul Direcţiei Medicale Bucureşti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ca urmare a măsurătorilor făcute, a fost eliberată o fişă medicală în care s-a constatat faptul că am înălţimea de 165,5 centimetri“, a mai spus candidata, al cărei nume nu a fost dezvăluit.

În replică, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au precizat că vizita medicală este efectuată de Centrul Medical Judeţean al Ministerului de Interne, însă reprezentanţii acestei instituţii au refuzat să comenteze situaţia invocată de tinerele candidate.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările