O tânără salvează, după moartea sa, vieţi din ţară şi din străinătate. Avea o grupă rară de sânge

O tânără salvează, după moartea sa, vieţi din ţară şi din străinătate. Avea o grupă rară de sânge

Intervenţie de transplant renal   FOTO Arhivă

O tânără de 25 de ani din Iaşi salvează cu propria sa viaţă cinci persoane din ţară şi din străinătate. Tânăra era în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord ca organele ei să fie prelevate.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie în vârstă de 25 de ani, care avea o grupă de sânge rară, a salvat mai multe vieţi. Tânăra se afla în moarte cerebrală, iar familia acesteia a fost de acord cu prelevarea de organe. Astfel că au fost prelevaţi plămânii, ficatul, cordul, rinichii şi corneea pacientei. 

Raluca Neagu, coordonator al Centrului Regional de Transplant Iaşi, a declarat că prelevarea de organe a fost făcută de la o tânără dintr-un judeţ din zona Moldovei, care avea grupa O negativ.
 
„Inima a fost prelevată de o echipă din Slovenia, plămânii de o echipă din Germania, ficatul a fost prelevat de echipa de la Iaşi, dar a fost dus la o clinică din Bucureşti pentru că acolo exista o urgenţă de grad zero. Rinichii şi corneea au fost prelevaţi şi vor fi transplantaţi la Iaşi. Au fost prelevate şi tendoanele, iar, ulterior, au fost trimise la banca de ţesuturi de la Bucureşti, singura din ţară", a declarat dr. Raluca Neagu, coordonator al Centrului Regional de Transplant Iaşi. 
 
Primul pacient care a primit un rinichi de la donator are 27 de ani, este din Suceava şi făcea dializă din 2017. Al doilea are 37 de ani, este din Dorohoi şi era în programul de dializă tot din 2017.
 
Ambele intervenţii au fost efectuate la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi. 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: