Jandarm anti-tero, condamnat pentru insubordonare după ce a mers la muncă „nesigur în mişcări, incoerent şi clătinându-se”

Jandarm anti-tero, condamnat pentru insubordonare după ce a
mers la muncă „nesigur în mişcări, incoerent şi clătinându-se”

Jandarmul a fost sancţionat pentru atitudinea sa FOTO Arhivă

Un jandarm din Neamţ, angajat în cadrul grupei de Acţiuni Speciale Antiteroriste, a primit, recent, o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu amânarea pedepsei, ca urmare a unei decizii luată de Tribunalul Militar Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan Buştihan a fost găsit vinovat de infracţiunea de insubordonare, el semnând cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Jandarmul a comis fapta în iulie 2019, atunci când, în cadrul unei pregătiri a fost observat de colegi ca „nesigur în mişcări, incoerent, se clătina şi părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.”

Din acest motiv, superiorul lui Buştişan i-a ordonat acestuia să părăsească baza în care se efectua antrenamentul, însă jandarmul a refuzat. Buştişan a refuzat să întocmească şi un raport referitor la cele întâmplate, jandarmul adresându-i superiorului expresii jignitoare.

În faţa locotenentului detaşamentului Buştişan a recunoscut că a băut cu o seară înainte de acel incident.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: