Invazie de ţânţari la Iaşi. Mai multe mini-tornade au fost filmate de locuitori VIDEO

Invazie de ţânţari la Iaşi. Mai multe mini-tornade au fost filmate de locuitori VIDEO

FOTO: Facebook / Eşti din Iaşi dacă

Umiditatea ridicată şi ploile din ultima vreme au făcut ca ţânţarii să se înmulţească mult mai repede, provocând o adevărată invazie în Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iaşiul se confruntă cu o invazie de ţânţari în ultimele zile, după ploile din această perioadă. Mini-tornade formate din mii de ţânţari au fost filmate şi fotografiate de către locuitorii oraşului deasupra blocurilor. 

Umiditatea ridicată din ultimele zile a făcut ca ţânţarii să se înmulţească mult mai repede, iar autorităţile au început deja dezinsecţia pe străzile din oraş. 

Ţânţarii pot fi transmiţători ai West Nile, virus care poate provoca boli foarte grave, unele dintre acestea chiar mortale. 

Virusul West Nile poate cauza o boală neurologică fatală la oameni, deşi 80% dintre persoanele infectate nu au niciun fel de simptome. Acest virus se transmise în special prin înţepăturile de ţânţari infectaţi. Nu există vaccin sau tratament antiviral specific pentru infecţia cu virus West Nile. Virusul este răspândit în Africa, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord şi Asia de Vest, se arată pe site-ul Societăţii Române de Microbiologie. 

Infecţia cu virsului West Nile este supravegheată în România, iar până în prezent nu au fost raportate cazuri în ţara noastră.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările