Interlop săltat de pe aeroport după ce a venit din Anglia. Poliţiştii l-au lăsat să mai comită o infracţiune şi l-au arestat

Interlop săltat de pe aeroport după ce a venit din Anglia.
Poliţiştii l-au lăsat să mai comită o infracţiune şi l-au arestat

interlopul a fost arestat şi depus la penitenciar

Un membru important al clanului interlop Tănase a fost ridicat din Aeroportul Internaţional Iaşi la scurt timp după ce a venit în ţară, cu avionul, din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Interlopul Robert Tănase, fost Amarişcă, a fost ridicat de poliţişti în jurul orei 21.00, imediat după ce s-a legitimat cu un paşaport fals în faţa funcţionarilor aeroportului din Iaşi. Potrivit unor surse judiciare, interlopul ar fi fost aşteptat pe aeroport de către poliţiştii din Iaşi, care reuşiseră să afle înainte de aterizare că Robert Tănase vine acasă.

„Poliţiştii ieşeni au preluat persoana în cauză şi au depus-o în Penitenciarul Iaşi”, ne-a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi. 

Acesta a fost dat în urmărire generală în 2016, după ce a fost condamnat în România la 9 ani de închisoare, în timp ce în Belgia, pentru acuzaţii similare, a primit o pedeapsă de 7 ani de puşcărie. Întrucât faptele sunt concurente, judecătorii de la Tribunalul Iaşi au stabilit o pedeapsă unică de 13 ani de închisoare pentru interlop, perioadă din care se va scădea peste 6 ani de închisoare pe care Amarişcă i-a petrecut într-o închisoare din Belgia. El îşi va ispăşi restul de pedeapsă în România.

Robert Amarişcă a fost condamnat în acelaşi dosar cu Valter Păşniceanu, fratele temutului Cosmos Tănase. În acelaşi dosar, Cătălin Dracea, membru al clanului Corduneanu, a primit o pedeapsă de 12 ani de puşcărie, iar Decebal Băncuţă, Claudia Neagu şi Eugen Trufanda au primit şi ei condamnări de 10, 9, respectiv 11 ani de puşcărie.

În rechizitoriul întocmit împotriva celor menţionaţi, anchetatorii ieşeni au precizat că interlopii ar fi racolat în 2006 zeci de tinere din mai multe judeţe ale Moldovei, pe care le-ar fi trimis în ţările din vestul Europei, unde le-ar fi obligat săse prostitueze. De pe urma tinerelor, interlopii ar fi câştigat sume considerabile de bani. Condamnarea lui Păşniceanu vine după ce liderul clanului, Cosmos Tănase, a fost condamnat la 9 ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de cocaină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: