Ieşenii dau bir cu fugiţii ca să se opereze în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Pentru operaţiile a 30 de pacienţi, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi (CJAS) a decontat în 2010 aproape 500.000 de euro. Şeful CJAS susţine că unele intervenţii puteau fi realizate şi de specialiştii din ţară.

Bolnavii din Iaşi optează pentru operaţii în străinătate, chiar dacă intervenţiile pot fi realizate la fel de bine şi mult mai ieftin în România.

Numai în 2010, CJAS Iaşi a decontat pentru 30 de pacienţi care s-au operat peste hotare suma de aproape jumătate de milion de euro.

Iulian Şerban, directorul CJAS, susţine că s-a întârziat cu cererile de rambursare pentru serviciile efectuate celor 30 de bolnavi, acesea fiind trimise abia în urmă cu câteva zile.

Doctorii ieşeni care au făcut operaţii în premieră naţională

În plus, şeful CJAS este de părere că unele intervenţii puteau fi efectuate în ţară. O parte dintre bolnavi au beneficiat în clinicile din Europa de chimioterapie, dar şi de intervenţii banale cum ar fi tratare unor traumatisme sau chiar operarea unei apendicite acute.

Iaşi: „Prizonieră“ de şapte ani la Casa de Asigurări de Sănătate

Viaţa bebeluşilor din maternităţile ieşene depinde de birocraţie. S-a reuşit transferul a doi nou-născuţi la Viena în trei săptămâni

„Unii medici scriu referate pentru anumite intervenţii chirurgicale sau manopere terapeutice ca să fie realizate în străinătate în condiţiile în care ştiu prea bine că pot fi efectuate chiar în unităţile în care lucrează. În cliniciile din străinătate toate aceste intervenţii costă enorm şi este păcat să-i îmbogăţim pe alţii când banii ar trebui să ajungă în spitalele din România", a precizat Iulian Şerban, şeful CJAS.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite