Iaşi: Organele unui copil de 14 ani care s-a spânzurat au fost prelevate (UPDATE, VIDEO)

Dumitru Grecu, elev în clasa a VIII-a la şcoala din Brăteşti, comuna Stolniceni-Prăjescu şi-a pus ştreangul de gât marţi dimineaţă, la câteva ore după ce a fost certat de părinţi şi profesori pentru că încercase să fure un calculator din unitatea de învăţământ. De atunci, băiatul este ţinut în viaţă doar de aparate, iar familia şi-a dat acordul ca organele acestuia să fie prelevate.

Ora 17.00 Organele băiatului au fost prelevate. Unul dintre rinichi va rămâne la Iaşi, la Spitalul „Dr. I.C. Parhon“, iar celălalt rinichi şi ficatul vor fi duse la Spitalul Fundeni din Bucureşti pentru alte două transplanturi.„Familia a fost de acord cu prelevarea de organe, au considerat a fi un act de caritate, dar au refuzat prelevarea de cornee şi de ţesuturi. Pacientul a avut un stop cardiorespirator resuscitat, ceea ce a făcut imposibilă recoltarea cordului“, a spus Raluca Neagu, coordonatoarea Centrului Regional de Transplant. 

ASCULTĂ CUM A DECURS PRELEVAREA

 

În această seară, rinichiul băiatului care a rămas la Iaşi va fi plantat unui bărbat de 49 de ani din Paşcani, tată a trei copii, care urmează o a doua facultate. „Pacientul este în evidenţele noastre din 2002, iar din 2009 a intrat pe dializă. Am avut în vedere şase pacienţi care ar fi putut primi acest rinichi, iar până la urmă el a fost cel selectat. Urmează ca în această seară să i se facă operaţia“, a spus doctorul Adrian Covic, managerul Spitalului „Dr. I.. C. Parhon“.

Ora 14.00 Transplantul care trebuia să fie efectuat în această dimineaţă nu s-a efectuat nici până la această oră din cauza condiţiilor meteo nefavorabile care au împiedicat decolarea elicopterului cu specialişti şi aparatură din Bucureşti. Dacă organele sunt sănătoase, un rinichi va rămâne la Iaşi, iar celălalt şi ficatul vor fi duse la Bucureşti. „Trebuia ca medicii să ajungă de câteva ore, dar nu s-a putut din cauză că afară erau minus 12 grade Celsius şi nu a pornit motorul elicopetrului. Mai aşteptăm. Urmează ca pe masa de operaţii să vedem ce putea preleva. Familia şi-a dat acordul ca organele băiatului de 14 ani să-i fie prelevate", a spus Raluca Neagu, coordontoarea Centrului Regional de Transplant.

Citeşte şi:

Un elev de 14 ani din Brăteşti, în stare gravă la Iaşi după ce s-a spânzurat

Dumitru Grecu a apelat la gestul extrem după ce a încercat să fure un calculator de la şcoală pentru a copia nişte jocuri. Acesta a fost prins cu computerul în braţe de paznicul şcolii. Au urmat certuri din partae profesorilor şi discuţii în contradictoriu cu părinţii. Lăsat singur acasă marţi dimineaţă, băiatul şi-a pus ştreangul de gât şi s-a spânzurat în spatele casei.

Vom reveni cu amănunte.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările