Iaşi: Unde să nu cauţi un job. Vezi aici lista companiilor care angajează „la negru“

Inspectorii de muncă descoperă lunar sute de ieşeni care lucrează fără să fi semnat contracte de muncă. Pentru a avea asigurat un venit constant, mulţi dintre cei care nu au un serviciu acceptă şi acest compromis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajează ieşeni ca să taie iarbă cu 1.100 de euro pe lună

Peste 400 de ieşeni au fost descoperiţi lucrând la negru în primul trimestru al anului acesta. Amenzile de ordinul milioanelor de lei nu i-au împiedicat pe angajatori să încalce în continuare legislaţia muncii.

Astfel, în primele trei luni ale anului inspectorii de muncă au verificat 1.636 de angajatori, dintrecare 867 pe probleme legate de activitatea la negru. Din totalul de 1.683 de sancţiuni aplicate, cea mai mare valoare au avut-o cele pentru munca fără forme legale.

„Valoarea totală a amenzilor a fost de 1,8 milioane de lei. 1,2 milioane au fost reprezentate de amenzile impuse pentru angajatorii care nu încheiaseră contracte de muncă pentru salariaţi", a precizat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi.

În ianuarie aproape 50 de companii au fost amendate pentru că nu au încheiat contracte de muncă angajaţilor. Vezi aici lista completă a acestora.

În luna februarie numărul companiilor amendate a scăzut.

Luna trecută cel mai mare număr de angajaţi la negru depistat la o companie a fost de opt persoane. Vezi care au fost angajatorii contravenienţi şi numărul de ieşeni care lucrau fără acte.


citeste totul despre: