Elevă eminentă, în vârstă de 12 ani, operată cu succes pe creier. Fata avea o tumoră extrem de rară

Elevă eminentă, în vârstă de 12 ani, operată cu succes pe creier. Fata avea o tumoră extrem de rară

Medici în sala de operaţie a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi   FOTO Arhiva unităţii medicale

Medicii ieşeni spun că această tumoră cerebrală este extrem de rară, care apare mai frecvent în rândul copiilor şi care se manifestă cu dureri agresive de cap, vărsături şi tulburări de echilibru.

Specialiştii neurochirurgi ai Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi au reuşit să salveze viaţa unei fetiţe de doar 12 ani din judeţul Botoşani. Copilul a ajuns în unitatea de primi urgenţă în stare gravă, neurochirurgii descoperind o tumoră cerebrală extrem de rară - ependimom.

Medicul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, a declarat că, după trei zile de la stabilizarea fetiţei, s-a intervenit chirurgical pentru a-i fi extirpată tumora cerebrală.

Medicul ieşean a explicat că tumora cerebrală de tip ependimom este una extrem de rară, care apare mai frecvent în rândul copiilor şi care se manifestă cu dureri agresive de cap, vărsături şi tulburări de echilibru.

„Am fost nevoiţi ca după trei zile de la stabilizarea fetiţei să intervenim chirurgical pentru a-i extirpa tumora cerebrală.
Tumora cerebrală de tip ependimom este una extrem de rară, frecventă în rândul copiilor şi care se manifestă cu dureri agresive de cap, vărsături, tulburări de echilibru”, a declarat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi. 

Operaţia a durat câteva ore şi a fost un succes.

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările