Două junioare din Iaşi au cucerit, cu echipa naţională, medalia de aur la Campionatul European de tir cu arcul

Două junioare din Iaşi au cucerit, cu echipa naţională, medalia de aur la Campionatul European de tir cu arcul

FOTO Arhiva echipei naţionale de tir cu arcul

Junioarele din Iaşi Andreea Albu şi Elena Topliceanu au adus primele medalii din istoria României la o astfel de competiţie în aer liber. În total, delegaţia României a obţinut 4 medalii şi a terminat concursul pe locul 5 în clasamentul pe naţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Două sportive din Iaşi au făcut parte din lotul naţional de tir cu arcul care a cucerit medalia de aur la Campionatul European feminin de junioare, desfăşurat în Croaţia. Andreea Albu şi Elena Topliceanu au adus primele medalii din istoria României la o astfel de competiţie în aer liber. 

„A fost o experienţă extraordinară şi mă bucur mult că am reuşit să mă calific pentru concursul din Croaţia. Medalia asta de aur mă bucură foarte mult şi pe mine, dar şi pe întreaga mea familie. Sper să continui tot aşa cu performanţa”, spune Andreea Albu. 

Pe lângă medalia de aur pe echipe, Elena Topliceanu a obţinut şi bronzul la concursul individual. „A fost mai uşor decât mă aşteptam. Înseamnă enorm de mult. E un titlu extraordinar”. 
 
Anul acesta a fost unul extraordinar pentru Federaţia Română de Tir cu Arcul, spune ieşeanul Cezar Alexandrescu, antrenor în cadrul cluburilor Unirea Iaşi, CSM şi la Lotul Naţional. 
 
„Pentru federaţii şi pentru România înseamnă foarte mult. Este vorba de primele medalii la campionatele europene, la concursuri internaţionale de anvergură. Un an foarte bun ţinând cont şi de faptul că avem o sportivă care a participat la jocurile olimpice după 30 de ani”, spune antrenorul. 
 
În total, delegaţia României a obţinut 4 medalii şi a terminat concursul pe locul 5 în clasamentul pe naţiuni. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările