Dosarul „Sex în Primărie“, îngropat de justiţie. Ce fapte abominabile a reclamat procurorilor amanta fostului baron PSD Gheorghe Nichita

Dosarul „Sex în Primărie“, îngropat de justiţie. Ce fapte abominabile a reclamat procurorilor amanta fostului baron PSD Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita şi Adina Samson

Fostul edil al Iaşului, Gheorghe Nichita, este investigat de patru ani într-un dosar de hărţuire, hărţuire sexuală şi ameninţare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cauza se află pe rolul Parchetului General şi a fost înregistrată ca urmare a unei plângeri înaintate, în vara anului 2015, de fosta a amantă a lui Nichita, Adina Kramer, fostă Samson. 

Zilele trecute, aceasta a formulat, prin avocat, o plângere împotriva modului în care se derulează ancheta, cerând urgentarea pronunţării unei soluţii în această cauză. Potrivit unor surse, Samson locuieşte în prezent în Germania, acolo unde s-a căsătorit după izbucnirea scandalului în care a fost protagonistă, în 2015, atunci când Gheorghe Nichita a fost arestat. Ea nu a putut fi contactată pentru a explica demersul juridic.

În plângerea sa depusă acum patru ani, Kramer spunea că „având în vedere ascendentul profesional” pe care fostul primar îl avea asupra ei, a „consimţit să întreţină relaţii de natură amoroasă”, crezând că astfel Nichita nu va mai exercita presiuni asupra sa. „Din acel moment viaţa mea a devenit un calvar greu de suportat, Nichita Gheorghe având un comportament extrem de agresiv, la nivel fizic şi verbal, pe fondul unei gelozii de-a dreptul patologice”, se menţiona în plângere. 

Femeia mai arăta că „în calitatea sa de conducător autocrat”, Gheorghe Nichita ar fi constrâns-o moral şi chiar fizic să continue relaţia amoroasă cu el. Samson mai spune că a fost intimidată şi umilită „în scopul oferirii afecţiunii şi a unor beneficii de natură carnală”. 

Aventura extraconjugală dintre Nichita şi Adina Kramer, fostă Samson, a stat la baza unui dosar penal instrumentat de DNA, în care fostul edil a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte de abuz în serviciu. Nichita este acuzat că s-ar fi folosit de Poliţia Locală din Iaşi, prin intermediul şefilor acestei structuri, pentru a o urmări pe Adina Samson.

În acea perioadă, femeia lucra la Primăria Iaşi, fiind subordonata lui Nichita. Dosarul penal în care inculpat este Nichita este judecat la Tribunalul Iaşi, unde, deşi au trecut patru ani de la momentul trimiterii în judecată, nu s-a pronunţat încă nicio soluţie. Nichita mai este judecat într-un alt dosar, de Curtea de Apel Bucureşti, după ce în primă instanţă a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: