Daune uriaşe cerute de fiul unei femei de 88 de ani, decedată în spital. Medicii spun că femeia a murit de bătrâneţe

Daune uriaşe cerute de fiul unei
femei de 88 de ani, decedată în spital. Medicii spun că femeia a
murit de bătrâneţe

Spitalul din Paşcani a fost chemat în judecată FOTO Arhivă

Un ieşean a chemat în judecată Spitalul municipal Paşcani, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, dar şi Ministerul Sănătăţii. Bărbatul susţine că mama sa a murit din cauza sistemului sanitar românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

M.A. solicită de la cele trei instituţii chemate în judecată suma de 175.000 de euro, despre care spune că reprezintă prejudiciul comis prin moartea mamei sale. Procesul a fost înregistrat iniţial la Judecătoria Paşcani, însă declinat, ulterior, la Tribunalul Iaşi.

În acţiunea judiciară, M.A. susţine că solicită daunele “pentru suferinţa şi moartea pe care au produs-o mamei sale”. M.A. spune că mama sa ar fi murit din cauza nepăsării, dezinteresului şi lipsei de tratament corespunzător.

Cele mai mari daune solicitate de ieşean, 100.000 de euro, sunt cerute de la conducerea Spitalului din Paşcani, precum şi de la personalul medical de la secţia de paliative. Alţi 25.000 de euro cere bărbatul de la DSP, instituţie care este acuzată de “nerespectarea apărării drepturilor lor prin cercetarea cazului în mod necorespunzător, subiectiv, fără să se ţină cont de gravitatea cazului că cineva a fost ucis cu premeditare în chinuri groaznice.“

Autorităţile spun însă că mama reclamantului, în vârstă de 88 de ani, a fost internată la unitatea spitalicească în septembrie 2019, fiind grav bolnavă. Femeia ar fi fost internată malnutrită şi deshidratată şi a murit la scurt timp. „Nu există în cauza de faţă o răspundere civilă delictuală, lipsind orice legătura de cauzalitate între deces şi actul medical de care a beneficiat aceasta, în cauză fiind pur şi simplu vorba de o persoană foarte în vârstă, cu multiple afecţiuni medicale, al cărei organism a cedat treptat pe fondul acestor afecţiuni şi nicidecum pe o ipotetică culpă medicală”, au explicat reprezentanţii DSP Iaşi în instanţă.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Profesorii cer spor de ecran şi bani pentru laptopuri. „Educaţie de calitate se poate oferi doar cu echipamente de ultimă generaţie“ 

Strigătul unei mame: „Doamna Monica Anisie, vă invit să participaţi la o singură oră online la clasa zero“


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările