Crime şi agresiuni cumplite petrecute la serviciu. Femei înjunghiate de parteneri în timp ce se aflau la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uneori victimele au cerut ajutor instituţiilor statului chiar înainte de a fi ucise. Acestea nu au reuşit însă să le ofere protecţia de care aveau nevoie.

Femeile ucise de partenerii lor sunt, în unele cazuri, victime cunoscute de autorităţi pentru agresiunile fizice sau psihice cu care se confruntau. 

Uneori, victimele au cerut ajutorul instituţiilor statului pentru a fi adăpostite de furia unor soţi sau concubini orbiţi de gelozie. În ciuda acestuia fapt, femeile au sfârşit omorâte cu sânge rece chiar de care se temeau.

Crima de la salonul Perla

Pe 5 martie 2012, în salonul Perla din sectorul 2, Bucureşti, Gheorghe Vlădan a deschis focul cu arma din dotare, ucigând astfel două persoane şi rănind alte şase. Printre cele două victime care şi-au pierdut viaţa s-a numărat şi soţia sa, Felicia. Potrivit relatărilor, atacatorul a venit la salon în jurul orei 14.00 şi, după ce s-a certat cu soţia sa, a plecat ameninţând că se va răzbuna pe ea.

După câteva ore, bărbatul, agent de poliţie, a revenit înarmat cu arma pe care o deţinea legal şi după o discuţie cu soţia sa şi cu casiera salonului, a început să tragă, împuşcând opt persoane. Atacatorul şi-a împuşcat soţia în piept, femeia decedând la spital. Casiera salonului a fost împuşcată de trei ori, victima pierzându-şi viaţa pe loc. Ceilalţi răniţi, trei femei şi trei bărbaţi, au au fost internaţi în spitalele bucureştene. Pe 12 februarie 2013, Gheorghe Vlădan a fost condamnat la închisoare pe viaţă. 

Înjunghiată la şaormerie

Pe aprilie 2012, Marcela Raţă, o femeie care a cerut ajutorul instituţiilor statului pentru a scăpa de fostul soţ, a fost înjunghiată de acesta într-o şaormerie din Iaşi, acolo unde lucra. Belmondo Cobzaru, din judeţul Constanţa, a intrat cu un cuţit în şaormeria din zona Gării din Iaşi şi a înjunghiat-o în gât pe concubina sa. Bărbatul a urmărit-o în prealabil mai multe zile acţionând după ce s-a asigurat că o va găsi la serviciu. Ulterior, Cobzaru a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare.

Crima de la coafor

Pe 28 decembrie 2013, Mina Olaru, atunci în vârstă de 38 de ani, a fost ucisă de soţul gelos în timp ce se afla la lucru într-un coafor din campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi. Bărbatul s-a înjunghiat ulterior, fiind internat mai multe zile în stare deosebit de gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Crima s-a petrecut a trei zi de Crăciun atunci când Vasile Olaru a intrat inopinat în coaforul în care lucra soţia sa şi, cu un cuţit de 18 centimetri, a lovit-o de mai multe ori pe femeie în zona gâtului. La mai puţin de o oră de la comiterea crimei, fără a şti ce s-a întâmplat cu mama sa, la faţa locului a ajuns şi fetiţa de 13 ani a victimei. Adolescenta era însoţită de un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi şi era îngrijorată că mama sa nu a ajuns la centru.

Mina Olaru era internată de pe 26 decembrie la Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice din cadrul DGASPC Iaşi. În acea zi, ea a fost escortată de un poliţist în custodia statului după ce soţul ei a lovit-o violent şi i-a spart nasul. Vasile şi Mina Olaru erau căsătoriţi de 20 de ani şi aveau împreună trei copii. Atacatorul a fost condamnat în iunie 2014 la 16 ani de închisoare. 

Crima dintr-un bar bârlădean

Liliana Chiriboiu a fost ucisă pe 24 ianuarie 2016. Femeia în vârstă de 49 de ani a fost măcelărită de soţul cu care se afla în divorţ. Crima s-a petrecut în barul în care lucra victima, pe strada Carpaţi, din Bârlad, judeţul Vaslui. Înnebunit de gelozie, Ştefan Chiribou a venit să-i ceară socoteală soţiei care a cerut ordin de restricţie împotriva sa. Bărbatul i-a aplicat în jur de 20-30 de lovituri de cuţit la nivelul feţei, toracelui şi abdomenului. În ciuda eforturilor cadrele medicale, femeia nu a mai putut fi salvată. 

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Crimă odioasă la Bârlad. Femeie măcelărită de soţ cu peste 20 de lovituri de cuţit

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite