Crima care a şocat România: închisoare pe viaţă pentru asasinul unui copil de 10 ani care a fugit in Germania

Crima care a şocat România: închisoare pe
viaţă pentru asasinul unui copil de 10 ani care a fugit in Germania

Vasile Miron, în timpul reconstituirii FOTO Ziarul de Iaşi

Judecătorii ieşeni au decis marţi, 29 noiembrie, să condamne la închisoare pe viaţă un bărbat acuzat de omor calificat care a ucis cu sânge rece un copil de 10 ani. Ulterior crimei, asasinul a fugit din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Miron a rămas cu aceeaşi pedeapsă pe care judecătorii primei instanţe i-o stabilise în urmă cu câteva luni. El se află în prezent în penitenciar, decizia de condamnare pe viaţă fiind definitivă. Miron a fost trimis în judecată pentru omor calificat de Parchetul General, în urma unei anchete începute, iniţial, la Iaşi, însă preluată de anchetatorii din Bucureşti.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în după amiaza zilei de 29 mai 2015, Vasile Miron se afla în satul Covasna, comuna Costuleni şi l-a lovit cu un corp contondent, de mai multe ori, pe minor. Din cauza rănilor suferite, băiatul a murit, fiind abandonat de Miron. Acesta a revenit la locul crimei după mai bine de 24 de ore şi a înfăşurat trupul într-un sac de rafie şi o pătură. Cadavrul l-a legat cu o bandă textilă şi sârmă ghimpată. „În conti­nuare, pentru nu fi descoperit cadavrul victimei, l-a transportat în braţe până la o râpă în care se adună ape pluviale, unde l-a ascuns. Corpul victimei a fost astfel expus o lungă perioadă de timp condiţiilor de mediu, insectelor şi rozătoarelor, ceea ce a determinat distrugerea ţesuturilor moi, fiind găsit scheletizat în data de 26 septembrie 2015“, au precizat procurorii Parchetului General.

Aceştia au mai arătat că trupul băiatul prezenta o fractură la mână, cel mai probabil produsă atunci când băiatul a vrut să se apere de loviturile aplicate de Miron. „Expertiza ADN efectuată în cauză a confirmat faptul că scheletul aparţine victimei A.A.A. Având în vedere că inculpatul s-a sustras de la urmărirea penală, s-a făcut propunere de arestare în lipsă, fiind emis inclusiv mandat european de arestare. Drept urmare, inculpatul a fost depistat în Germania, fiind predat autorităţilor judiciare române şi încarcerat la data de 8 ianuarie 2016“, au mai precizat procurorii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: