Coordonator UPU SMURD: „Sper ca doctorii care au pledat împotriva vaccinului să vină să ne ajute în mod voluntar”

Coordonator UPU SMURD: „Sper ca doctorii care au pledat împotriva vaccinului să vină să ne ajute în mod voluntar”

FOTO Arhiva Adevărul

De câteva zile, în spitalele ieşene nu mai există locuri libere la ATI pentru pacienţii COVID, susţine conducerea DSP Iaşi.

La Unitatea de Primiri a Urgenţelor din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi sunt tratate peste persoane confirmate pozitiv la COVID-19, opt dintre acestea necesitând terapie intensivă.
 
Coordonatorul UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, Diana Cimpoeşu, a informat că vârstele pacienţilor cu COVID-19 care se află acum în această unitate variază între 30 şi 90 de ani.
 
„Sunt opt pacienţi trataţi la Terapie Intensivă, şase dintre aceştia fiind ventilaţi mecanic, iar ceilalţi doi cu ajutorul dispozitivelor high flow oxigen. Alte 16 persoane care prezintă forme moderate ale infecţiei au solicitat internare. În prezent, au rămas câteva locuri la Spitalul de Boli Infecţioase, la Spitalul CFR şi la Spitalul din Hârlău. Dintre cei pe ventilator, respectiv ventilaţie noninvazivă, o singură doamnă e vaccinată”, a spus Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi.
 
Medicul îndeamnă cetăţenii să se vaccineze şi să respecte normele de igienă şi protecţie sanitară care se impun în timpul pandemiei de COVID-19.
 
„Azi (marţi, 28 septembrie n.r.) începe vaccinarea cu a treia doză şi continuă vaccinarea obişnuită. Primul medic de urgenţă s-a vaccinat astăzi cu doza a treia. Este o rezidentă din anul V care din luna februarie lucrează în timpul liber în centrul de vaccinare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi”, spune medicul. 
 
Medicul Diana Cimpoeşu susţine că este nevoie de mască, vaccin şi distanţare dacă oamenii vor să trăiască şi să respire normal. 
 
„Dacă oamenii vor sa trăiască şi să respire normal e nevoie de mască, vaccin şi distanţare. Sper ca doctorii care au pledat împotriva vaccinului şi a purtării măştii vor veni să ne ajute în mod voluntar să explicam pacienţilor şi familiilor lor de ce se simt aşa de rău”, a mai spus Diana Cimpoeşu. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările