FOTO VIDEO Cap de Porc – regele prostituatelor din Europa. Traseul de la infractor de Botoşani la proxenetul „most wanted” din Madrid

FOTO VIDEO Cap de Porc – regele prostituatelor din Europa. Traseul de la infractor de Botoşani la proxenetul „most wanted” din Madrid

Ion Clămparu a fost adus în ţară înconjurat de luptători de la serviciile speciale

Născut într-unul dintre cele mai săcare judeţe din ţară, Botoşani, interlopul Ion Clămparu (47 de ani), cunoscut în lumea interlop sub numele de „Cap de Porc” a ajuns să controleze un adevărat imperiu de crimă organizată în care zeci de persoane îi erau subordonate şi alte câteva sute i-au căzut victime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Clămparu este, de departe, cel mai cunoscut interlop “exportat” de România în Occident. A ajuns în Spania înainte ca ţara noastră să intre în Uniunea Europeană, undeva la începutul anilor 2000 şi, folosindu-se de “cariera” infracţională pe care o avea în ţara noastră a reuşit să înfiinţeze unul dintre cele mai importante imperii de trafic de carne vie din Europa.

Ion Clămparu s-a dedat lumii infracţionale încă de când era adolescent. În anii tinereţii, înainte de Revoluţie, potrivit informaţiilor cunoscute de temutul interlop, acesta se afla deja în puşcărie pentru comiterea unei crime. După eliberarea din penitenciar, potrivit criminalitate.ro, Clamparu a început să se ocupe de traficul de carne vie. O “afacere” în expasiune în România anilor ’90, ajutată din plin şi de legislaţia ambiguă din acea vreme.

Gruparea sa, asociată organizaţiilor din Italia

Împreună cu apropiaţi de-ai săi punea pe picioare primele reţele importante de trafic de carne vie din ţara noastră. În scurt timp, a ajuns să controleze judeţele din Vestul ţării. Cele mai multe profituri veneau din trimiterea în străinătate, pentru a se prostitua, a unor fete provenite din familii dezorganizate. În paralel, şi-a păstrat legăturile cu principalele clanuri interlope din ţară. Era bun prieten cu cei din clanul Corduneanu, la ale căror petreceri era văzut frecvent prin Iaşi în acea perioadă.

După anii 2000, şi-a mutat afacerile exclusiv în străinătate. A fost trimis în judecată în lipsă în România, fiind condamnat, în 2011, la 13 ani de închisoare pentru trafic de carne vie. A fost dat în urmărire internaţională însă nu a putut fi identificat de autorităţi deşi manelişti celebri din România cântau la petrecerile pe care “Cap de Porc” le organiza.Gruparea pusă pe picioare de Clamparu în Spania a fost asemănată de jurnaliştii străini cu celebrul sindicat de crimă organizată Camorra din Italia. În reţea intrau doar apropiaţi, oameni fideli, care ajungeau să controleze afacerile botoşăneanului în diferite ţări. După ce s-a impus în lumea infracţională din Peninsula Iberică, Clamparu a început să trimită fete "la stradă" şi în alte ţări din Occident.

Cod de bare tatuat pe corpul prostituatelor

Multe dintre victime, cel puţin 150 identificate de autorităţi, era obligate să aibe aceeaşi ţinută. Nu aveau dreptul să vorbească între ele iar unele aveau tatuate pe corp coduri de bare precum produsele din supermarket. Erau simple obiecte pentru Clamparu şi organizaţia sa care nu de puţine ori a bătut, maltratat sau ucis prostituatele care era racolate în reţea.


Banii, de ordinul milioanelor de euro, erau trimişi oamenilor pe care Clamparu îi avea în România şi care aveau rol de a identifica alte fete pentru a le trimite în ţările vestice. De altfel, despre potenţa financiară a clanului lui Clamparu a vorbit şi fostul procuror general al României, Ilie Botoş, cel care declara într-un interviu că interlopul ar fi oferit, la un moment dat, o recompensă de 1,5 milioane de dolari pentru uciderea sa.

Ion Clamparu a fost prins abia în 2011, în urma unei colaborări între autorităţile române şi cele spaniole. Interlopul român se afla în maşină cu alte două persoane, despre care anchetatorii aveau să precizeze ulterior că nu aveau legătură cu operaţiunile interlopului. Capturarea sa, într-o maşină aflată în trafic, seamănă izbitor cu cea a fostului lidel al Cosa Nostra, Toto Riina, cel care a fost prins de italieni, în circumstanţe asemănătoare, în anii ’90.

Extrădarea în România

După ce autorităţile spaniole au oferit presei imagini referitoare la activitatea infracţională a lui Ion Clamparu, jurnaliştii din Peninsulă l-au numit pe acesta cel mai puternic proxenet din Europa. Ziariştii străini au mai scris că imperiu lui “Cap de Porc” ajunsese atât de puternic încă multe dintre victime nici măcar nu ştiu pentru cine se prostituează, ele fiind controlate de locotenenţi de-ai lui Clămparu.

Spaniolii au făcut documentare despre Clamparu, au dedicat pagini întregi interlopului român în care au prezentat metodele brutale pe care oamenii românului plecat din Botoşani le aplicau pentru a-şi pedepsi prostituatele.

În 2012, la Madrid, Ion Clamparu a fost condamnat la 30 de ani de puşcărie. A fost extrădat zilele trecute la Bucureşti, unde a fost încarcerat în arestul Inspectoratului general al Poliţiei Române. Autorităţile române urmează a stabili în ce penitenciar de maximă siguranţă Clampăru îşi va executa pedeapsa, cea mai probabil variantă fiind Iaşul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: