Câini maidanezi fotografiaţi printre pacienţi în curtea celui mai mare spital din Moldova. Manager: „Ca să pun să otrăvesc, nu pot să fac aşa ceva”

Câini maidanezi fotografiaţi printre pacienţi în curtea celui mai mare spital din Moldova.
Manager: „Ca să pun să otrăvesc, nu pot să fac aşa ceva”

Pacienţii şi personalul medical nu par surprinşi de prezenţa câinilor în curtea spitalului FOTO Ionuţ Benea

Mai mulţi câini maidanezi au fost fotografiaţi în cursul zile de miercuri, 21 martie, în curtea Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, cea mai mare unitate sanitară din Moldova. Managerul instituţiei admite prezenţa patrupedelor şi spune că, în trecut, a formulat mai multe solicitări către hingheri, însă problema nu s-a rezolvat.

UPDATE Firma care se ocupă că prinderea câinilor comunitari s-a autosesizat. „Urmare a semnalelor apărute în mass-media şi pe reţelele de socializare privind existenţa unor câini comunitari în curtea Spitalului „Sf. Spiridon”, reprezentanţii Salubris SA s-au autosesizat şi au luat legătura de îndată cu conducerea spitalului. Imediat după acceptul acesteia, o echipă de prinzători câini  a Salubris SA s-a deplasat în zonă şi a identificat şi capturat din curtea unităţii medicale două exemplare canine. Precizăm că echipa de prinzători câini va reveni şi mâine, 22 martie, pentru o nouă intervenţie în curtea spitalului”, se arată într-un comunicat de presă al Salubris. 
______________________________________

Fotografiile au fost realizate în cursul dimineţii de miercuri, în apropierea Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. În aproximativ o oră, cât reporterii „Adevărul” s-au aflat la faţa locului, patrupedele nu au fost agresive, acestea fiind hrănite, la un moment dat, chiar de către persoane ce păreau a fi angajate în unitatea sanitară.

„Le merge bine aici, primesc mâncare non-stop, normal că nu pleacă din zonă”, a comentat un trecător.

Ioan Bârliba, managerul instituţiei sanitare a precizat, miercuri, că a formulat, în 2017, opt solicitări către Salubris, societatea care se ocupă şi cu strângerea câinilor maidanezi, însă, chiar şi aşa, problema nu s-a rezolvat. „Au venit, i-au luat după trei zile au apărut ori aceiaşi câini, ori alţii. Ei vin şi din cauza faptului că, în generozitatea lor, pacienţii, inclusiv fetele mele de la bucătărie -  pe care le-am penalizat cu 5% şi nu le mai trebuie, le aruncă mâncarea peste geam. Normal că animalul vine la mâncare”, a spus Bîrliba.

Acesta a mai precizat că, având în vedere că vine primăvara, va solicita „de două-trei ori pe lună” hingherii, sperând că problema va fi rezolvată. „Îmi este milă, am şi eu câine acasă, îI iubesc, dar încuranjând lucrul ăsta se pot întampla incidente. Pot fi muşcaţi pacienţii, aparţinătorii, nu e normal. Pe de alta parte sunt şi persoane din spital pe care le-am surprins că aduc de acasă mâncare în sacoşă şi le dau la câini sau la pisici. Ca să pun să otrăvesc, nu pot să fac aşa ceva”, a mai spus managerul spitalului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: