Bulevardul Copou a fost blocat de manifestanţi. În jur de 1.000 de oameni protestează faţă de proiectul aurifer de la Roşia Montană

Bulevardul Copou a fost blocat de manifestanţi. În jur de 1.000 de oameni protestează faţă de proiectul aurifer de la Roşia Montană

Circulaţia pe ambele sensuri a fost blocată în faţa Universităţii "Al. I. Cuza" de la Iaşi FOTO: Alexandrina Dingă

Protestul face parte din seria de mitinguri organizate în toată ţara astăzi, 8 septembrie, împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşenii ieşiţi astăzi după-amiază în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a protesta împotriva proiectului extragerii aurului în Ardeal au urcat bulevardul Copou în jurul orei 19.00.

Cu puţin timp înainte de ora 20.00, cei aproximativ 1.000 de oameni strânşi la miting s-au aşezat pe ambele sensuri ale bulevardului, în dreptul Universităţii "Al. I. Cuza", scandând lozinci precum "Nu cedăm, nu capitulăm!", "Nu corporaţia face legislaţia!", "Toate partidele, aceeaşi mizerie!".

În prima parte a protestului, în timpul unui marş prin faţa Prefecturii şi a Primăriei, tinerii au amintit şi de scandalul tăierii teilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare, prin lozinci precum "Unde ne sunt teii?".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: