Bărcuţele şi terasele pe râul Bahlui apar de anul viitor

Bărcuţele şi terasele pe râul Bahlui apar de anul viitor

Lucrări pe râul Bahlui

Terasele, băncile, aleile pietonale şi bărcuţele de pe Bahlui vor fi instalate de anul viitor pe tronsonul dintre Tudor Vladimirescu şi Podu Roş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărcuţe şi terase pe râul Bahlui din Iaşi de 12 milioane de euro

Ieşenii vor avea partea de praf, zgomot, şantier şi miros neplăcut pe cursul râului Bahlui până la sfârşitul anului. Muncitorii care lucrează pe malul râului şi-au mutat şantierul pe tronsonul dintre Tudor Vladimirescu şi Podu Roş, acolo unde au secat râul şi au deviat cursul apei. Aceştia au făcut lucrări de decolmatare, iar vineri, 11 mai, au început să betoneze fundul râului. Lucrările pe acest tronson vor dura 6-7 luni, iar întreg proiectul de regularizare a râului Bahlui din municipiul Iaşi va finalizat în vara lui 2013. Valoarea lucrărilor este de 26 de milioane de lei.

Marcăm turnarea betonului pe prima celulă de 24 de metri. Se lucrează pe celule, 100 în total, pentru a finaliza lucrarea. Se pot vedea rezultatele muncii. Am regularizat Bahluiul pe tronsonul pe aval. Potrivit contractului, lucrarea în municipiu se va finaliza la mijlocul anului viitor", a spus Dan Cârlan, directorul Autorităţii pentru Inundaţii şi Managementul Apelor (AIMA).

Lucrări în ritm de melc pe Bahlui

După lucrările de regularizare a râului Bahlui, autorităţile vor derula şi proiectul privind dezvoltarea agrementului între Tudor Vladimirescu şi Podu Roş. Ministerul Dezvoltării va aloca 40 de milioane de lei pentru ca şefii Consiliului Judeţean să construiască alei pietonale, să amenajeze terase pe ambele maluri, să pună bănci şi să aducă ambarcaţiuni uşoare. „Imediat cum se finalizează lucrările de regularizare, trebuie să vină din urmă cu lucrările pe agrement", a mai spus Cârlan.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: