Beatrice Rancea, despre premiera "Aida" la Iaşi: "Este pentru prima dată în România când folosim în orchestră şase trompete egiptene"

Beatrice Rancea, despre premiera

Beatrice Rancea, directorul Operei Naţionale Române Iaşi FOTO Adevărul

Spectacolul de operă-balet va avea premiera la Iaşi pe data de 25 aprilie, iar organizatorii anunţă o reprezentaţie maiestuoasă, fără precedent în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premiera spectacolului "Aida", de Giuseppe Verdi, este programată la Teatrul Naţional din Iaşi ca parte a programului original conceput în anul 2013, dedicat marelului compozitor italian.

Reprezentanţiile vor avea loc în zilele de 25 şi 28 aprilie, cu casa închisă. Spectacolul a fost gândit de regizorul ungur András Kürthy, iar orchestra va fi condusă de către dirijorul italian David Crescenzi. Scenografia este creaţia lui Attila-István Venczel, decorul aparţine lui Laszlo Szekely, costumele sunt concepute de Zsuzsanna Kiss, toţi trei din Ungaria, iar coregrafia este realizată de Adrian Mureşan, de la Opera Maghiară Cluj-Napoca. Distribuţia este formată din 225 de artişti (solişti, cor, figuraţie, cor de copii, balet sau copiii de la balet), iar punctul culminant al spectacolului va fi atins când pe scenă vor urca, în acelaşi timp, 180 de oameni. 

Pentru reprezentaţia din 25 aprilie, rolul Aidei va fi interpretat de Carmen Gurban, de la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, în Daniel Magdal, din Germania, îl va interpreta pe Radames. Pe 28 aprilie, titularii spectacolului vor fi artiştii ieşeni Simona Titieanu şi Cosmin Marcovici.

"Este pentru prima dată când în România, de 93 de ani de când a avut loc premiera «Aida», folosim în orchestră şase trompete egiptene, aşa cum cum şi-a dorit Verdi să sune acest spectacol“, a precizat Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi.

"Aida" revine, practic, pe scena "Naţionalului" ieşean după o absenţă de 9 ani. Spectacolul durează aproape patru ore, în intervalul 18.30 - 22.15.

Citiţi şi:

INTERVIU Regizoarea Beatrice Rancea: „Am reînviat Opera din Iaşi“

Spectacol de o grandoare fără precedent în România pe scena Teatrului Naţional Iaşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările