Afaceri în familie la Primăria Iaşi: un şef de serviciu a pompat bani europeni în buzunarele surorii

Afaceri în familie la Primăria Iaşi: un şef de serviciu a pompat bani europeni în buzunarele surorii

Cristina Nucuţa, şefă de serviciu în cadrul Primăriei Iaşi, a fost condamnată pentru conflict de interese FOTO Facebook

Şefa Serviciului de Informatizare din cadrul Primăriei Iaşi, Cristina Paula Nucuţa, a fost condamnată de Judecătoria Iaşi pentru conflict de interese după ce şi-a angajat sora într-un proiect european.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii ieşeni au decis ca Cristina Nucuţa să primească o pedeapsă de opt luni de închisoare, cu amânarea pedepsei. Funcţionara nu va mai avea voie să lucreze în domeniul public timp de doi ani, după ce decizia va deveni definitivă. Aceeaşi pedeapsă a primit şi sora şefei de la Primăria Iaşi, Iulia Mirela Aldea.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, Cristina Paula Nucuţa, şefa Serviciului de Informatizare a Primăriei Iaşi, a angajat-o pe sora sa în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene. Aceasta din urmă, Iulia Mirela Aldea, a fost şi ea trimisă în judecată pentru complicitate la conflict de interese.

Procurorii ieşeni s-au autosesizat în acest caz pe 15 aprilie 2013. În urma verificărilor, s-a stabilit că, în calitate de proiect manager al proiectului “E-gos, Servicii de Orientare şi Guvernare”, Nucuţa ar “demarat demersuri de angajare a surorii sale care a obţinut astfel foloase materiale de 10.400 de euro”.

Investiţia europeană la care fac referire procurorii viza implementarea unei platforme care să ofere servicii de consiliere vocaţională şi educaţională pentru ieşeni. Primăria a adus astfel şase infochioşcuri pe care le-a montat la centrele de cartier din Alexandru cel Bun, Tătăraşi, Păcurari, Frumoasa şi Nicolina şi la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Sistemul trebuia să le permită tuturor ieşenilor să aibă acces la informaţii publice sau să-şi creeze conturi pentru a putea cere consiliere vocaţională şi educaţională.

Iulia Mirela Aldea a lucrat în baza unei fişe a postului întocmită chiar de sora sa, au spus procurorii, timp de 22 de luni. Muncea 12 ore pe săptămână primind în schimb 550 de euro lunar.
În faţa anchetatorilor, Cristina Nucuţa a declarat că acuzaţiile nu sunt fondate întrucât funcţia sa nu ar fi inclusă în categoria funcţionarilor publici.

Mai puteţi citi:

Iaşiul, sluţit după tăierea teilor, reînviat conceptual. Doi arhitecţi propun „schimbarea la faţă” a centrului Capitalei Moldovei

FOTO Ordinul Arhitecţilor intervine oficial în haosul urbanistic din centrul Iaşiului: „Nota 2 pentru pietonalul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare“

„Ceaţa” pietrei cubice din centrul Iaşiului s-a risipit. Pietonalul de pe bulevardul Ştefan cel Mare va fi traversat de maşini

Şi cu teii tăiaţi şi cu banii luaţi. Primăria Iaşi a primit o amendă de 60.000 de lei, achitabilă din bani publici, pentru că a tăiat ilegal arborii din centrul oraşului

VIDEO Numărul „avocaţilor” teilor puşi la pământ în centrul Iaşiului creşte. Şefii Primăriei refuză dezbaterea publică


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: