Ziua Naţională a României în oraşele din judeţ. Deva şi Hunedoara concurează la festivităţi

Ziua Naţională a României în oraşele din judeţ. Deva şi Hunedoara concurează la festivităţi

FOTO: ADEVĂRUL. ARHIVĂ.

Cele mai ample festivităţi dedicate Zilei Naţionale a României în judeţul Hunedoara vor avea loc în Deva şi în Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paradele, muzica folclorică şi focurile de artificii se numără printre acţiunile programate de autorităţi, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Deva – parada militară şi spectacole folclorice
În Deva, evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României vor avea loc în centrul municipiului, începând de la ora 10:30. O slujbă religioasă pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 va deschide programul de sărbătoare. De la ora 11, va avea loc o paradă militară, desfăşurată pe acordurile Fanfarei din Petreşti, judeţul Alba.
„Anul acesta, devenii care vor fi prezenţi pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 pentru a urmări parada de Ziua Naţională a României vor avea parte şi de un moment inedit. În deschiderea blocului de defilare a tehnicii, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara va prezenta şi caii de serviciu, folosiţi în acţiunile desfăşurate în zonele montane, greu accesibile şi pe traseele turistice”, a informat Primăria Deva. După parada militară, oamenii sunt invitaţi în centrul istoric al oraşului, la Hora Unirii şi la două spectacole folclorice. La ora 17:30 va avea loc aprinderea iluminatului festiv de Sărbători, iar sărbătoarea se va încheia la 19:30, cu un foc de artificii.

Hunedoara – paradă, folclor şi porţii de fasole cu cârnaţi
În Hunedoara, ceremonia oficială dedicată Zilei de 1 Decembrie va începe la ora 13, în Parcul din Centrul Vechi. De la ora 14:30 va avea loc o paradă aniversară pe traseul Bulevardul Dacia – Gambrinus – Zona Union, iar de la ora 16, pe centrul pietonal (Piaţa Regele Ferdinand) un spectacol de reenactment istoric. Seara de 1 Decembrie va continua cu spectacole de folclor. „Începând cu ora 17:00, pe platoul din faţa Casei de Cultură, publicul va putea să deguste tradiţionala fasole cu cârnaţi. De asemenea, ziua de 1 Decembrie 2019 este Ziua Porţilor Deschise la Castelul Corvinilor, între orele 9:00 – 17:00”, a informat Prmăria Hunedoara.

Orăştie – se aprind luminile de sărbători
În Orăştie, evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României vor începe cu un moment comemorativ la troiţa de lângă Catedrala Ortodoxă, în Piaţa Victoriei, urmat de defilarea plutoanelor de jandarmi, pompieri militari şi poliţişti locali. La ora 17, va avea loc un spectacol pe scena din Piaţa Victoriei, urmat de aprinderea luminilor în Pomul de Crăciun şi a iluminatului festiv şi de concertul trupei Pragu’ de sus.

Şi în celelalte municipii şi oraşe din judeţul Hunedoara vor fi organizate evenimente de Ziua Naţională a României.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO S-au înghesuit la fasole cu cârnaţi. Coadă la cele 2.000 de porţii, cu vin fiert, oferite de Ziua Naţională a României

Mesajul emoţionant al baciului de 101 ani pentru români: „Mă rog să văd odată înţelegere între noi, ca acum 100 de ani”

VIDEO Mii de oameni au venit la parada militară din municipiu. A fost cel mai urmărit eveniment al Zilei Naţionale

Un drapel uriaş flutură pe cel mai înalt catarg. A fost arborat în locul istoric din Valea Jiului unde românii au luptat eroic

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: