Vitrina cu trofee a unor suspecţi de braconaj a fost confiscată de poliţişti. Zeci de animale au fost vânate ilegal

Vitrina cu trofee a unor suspecţi de braconaj a fost confiscată de poliţişti. Zeci de animale au fost vânate ilegal

FOTO: ARHIVĂ.

Peste 50 de trofee de vânătoare au fost confiscate în urma unor percheziţii efectuate de poliţişti, la domiciliile unor suspecţi de braconaj cinegetic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii au ridicat peste 50 de trofee de vânătoare, dar şi arme şi muniţie, în urma unor percheziţii domiciliare ce au avut loc la locuinţele unor bărbaţi suspectaţi de braconaj cinegetic, de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Suspecţii sunt din judeţul Timiş, însă ar fi braconat în pădurile din vestul judeţului Hunedoara. De la locuinţa tânărului de 23 de ani poliţiştii au ridicat trei trofee de cerb carpatin cu craniu, 50 de trofee de căprior cu craniu, patru trofee de mistreţ, precum şi 410 articole pirotehnice tip petardă din categoria F3, deţinute fără drept. Au mai fost ridicate două arme de vânătoare cu ţevi lise, două arme de vânătoare cu glonţ şi 15 cartuşe de vânătoare cu alice.

„Armele şi muniţia aferentă au fost indisponibilizate în vederea expertizării, existând suspiciuni că au fost folosite la comiterea unor infracţiuni. Cei doi bărbaţi vizaţi de percheziţiile domiciliare nu deţin permis de armă şi au folosit armele ridicate, în perioada anilor 2015 – 2018, la comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza fondului de vânătoare Lăpugiu, din judeţul Hunedoara”, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Tragedie la o vânătoare de mistreţi. Un poliţist chemat să alunge animalul sălbatic a împuşcat mortal un bărbat

Un poliţist din Petrila a împuşcat mortal un bărbat în vârstă de 66 de ani. A fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Poliţist acuzat de împuşcarea fiului unui milionar. Destinul tragic al lui Darius Şendroiu, tânărul ucis la vânătoare

Procurorii au finalizat cercetările în dosarul morţii tânărului Darius Şendroiu, împuşcat în timpul unei partide de vânătoare în pădurile învecinate cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. Şeful de post Horaţiu Onescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Nicolae Ceauşescu şi faimoasele sale partide de vânătoare. „Vedeţi? V-am făcut planul la carne!”

Nicolae Ceauşescu şi-a manifestat din plin pasiunea pentru vânătoare şi a colecţionat de-a lungul anilor trofee impresionante. Partidele sale au devenit subiect de anecdote, iar recordurile sale au dat naştere unor controverse.

citeste totul despre: