VIDEO Probleme pe cea mai frumoasă şosea din Munţii Orăştiei. Cum arată noul drum care leagă cetăţile dacice

Alunecare de teren pe noua şosea din Munţii Orăştiei

Au fost alunecări de teren în mai multe locuri pe una dintre cele mai spectaculoase şosele din munţii Orăştiei, care urcă la aproape 1.000 de metri, în ţinutul cetăţilor dacice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 20 de kilometri ai drumului care leagă, prin munţi, comunele Boşorod şi Orăştioara de Sus, urcând la aproape 1.000 de metri altitudine în satul Târsa, au fost modernizaţi pe bucăţi în ultimii patru ani.

Cel mai recent a fost turnat asfaltul pe tronsonul de 4,5 kilometri rămas din DC 57E Boşorod – Târsa, rămânând de realizat lucrările de consolidare a versanului.

Traseul este unul turistic şi leagă peste munţi satele de la poalele cetăţilor dacice Costeşti, Blidaru, Sarmizegetusa Regia şi Piatra Roşie.

 

Şoseaua urcă abrupt prin pădure, până la marginea satului Târsa, de unde se ramifică în două sectoare: unul traversează satul şi se opreşte în apropiere de Poiana Omului, despre care se spune că a fost locul unde a murit regele Decebal, iar celălalt coboară prin pădure, spre Costeşti, până la poalele Cetăţii Dacice.

 

Ambele drumuri care se unesc pe creastă oferă senzaţii tari şoferilor, însă nu sunt lipsite de pericole. Alunecările de teren şi scurgerile de pe versanţi au produs  pagube pe traseu, însă drumul spectaculos din Munţii Orăştiei a rămas accesibil. Cea mai afectată porţiune este sectorul dintre Costeşti şi Târsa, unde porţiuni din versant cu tot cu copaci s-au prăbuşit peste şosea.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Satul păstorilor din munţi unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor. Frumuseţea locului cu nume predestinat

VIDEO Tărâmul de vis al dacilor, invadat de turişti. Povestea satului de pe munte revigorat după apariţia şoselei

VIDEO Satul care a renăscut pe muntele sfânt al dacilor. În anii 2000, ţinutul de poveste nu mai avea niciun locuitor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: