VIDEO Mănăstirea Prislop în sărbătoare. Mormântul părintelui Arsenie Boca a fost invadat de pelerini din toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Mănăstirea Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

A fost sărbătoare la Mănăstirea Prislop, unde mii de oameni din toate colţurile ţării au participat la hramul aşezării, de Ziua Înălţării Sfintei Cruci. Pelerinii au fost întâmpinaţi cu sarmale de post şi invitaţi să participe la slujba ţinută de episcopul Devei şi Hunedoarei.

GALERIE FOTO

Aproape 5.000 de oameni au ajuns, vineri dimineaţă, la Mănăstirea Prislop, pentru a participa la hramul aşezării monahale.

Pelerinii s-au adunat în jurul bisericii medievale, la slujba săvârşită de un sobor de preoţi condus de episcopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei, apoi s-au îndreptat spre mormântul duhovnicului Arsenie Boca, unde a fost ţinută o slujbă de pomenire.

Cei care au vrut să se reculeagă în faţa locului de veci al părintelui au avut de aşteptat, în rând, zeci de minute. Oaspeţii veniţi din toate colţurile ţării au primit sarmale de post.

„Vin deseori la mănăstire, mai ales în zilele de sărbătoare. De această dată a fost mai puţină aglomeraţie şi mă bucur că am putut ajunge mai repede la mormântul părintelui Arsenie, faţă de anii trecuţi”, spune Ioan, un pelerin venit din Arad, cu autocarul.

image

Hramul mănăstirii din Ţara Haţegului are loc de Ziua Înălţării Sfintei Cruci, o sărbătoare religioasă care marchează aflarea Crucii pe care a fost răstignit Iisus şi înălţarea ei solemnă în faţa poporului de către episcopul Macarie al Ierusalimului, în 14 septembrie 335.

prislop foto adevarul

Mănăstirea Prislop, unul dintre cele mai vizitate locuri istorice din vestul ţării, datează din secolul al XIV-lea, şi a devenit un mare loc de pelerinaj datorită duhovnicului Arsenie Boca, una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei. Arsenie Boca a slujit la mănăstirea Prislop din anul 1948, după ce fusese mutat din mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş. În zilele de sărbătoare, zeci de mii de pelerini în mănăstirea din Ţara Haţegului, pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Soarta tristă a bisericilor vechi româneşti, bijuteriile din lemn ajunse ruine sumbre: „Preoţii s-au temut să intervină“

Secretul lui Arsenie Boca: femeia care a stat 40 de ani lângă el. Cutremurătoarea poveste a Zamfirei, tânăra pe care duhovnicul nu a lăsat-o să se omoare

Fotografii unice de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca au fost publicate în premieră după 25 de ani

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite