VIDEO Imagini rare din rezervaţia aflată în Munţii Şureanu: locul secret de scăldat pe care îl împart urşii cu zeci de mistreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băltoaca împărţită între mistreţi şi urşi. FOTO: Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.
Băltoaca împărţită între mistreţi şi urşi. FOTO: Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.

Camerele de monitorizare a faunei amplasate de rangeri în Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina au surprins imagini ieşite din comun.

O băltoacă dintr-o pădure a Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina a devenit „piscina” animalelor sălbatice.

Camerele de monitorizare a faunei montate de rangerii rezervaţiei în vecinătatea locului de scăldat au surprins, pe rând, imagini în care apar doi urşi la baltă, dar şi o turmă de câteva zeci de mistreţi.

Din motive de siguranţă pentru fauna sălbatică, administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina nu a divulgat locul de unde provin imaginile, dar susţine că pe teritoriul parcului sunt o mulţime de animale sălbatice.

VIDEO: Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina / Facebook


Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina cuprinde în întinderea sa de aproape 38.000 de hectare unele dintre cele mai importante aşezări antice de pe teritoriul României: cetăţile dacice aflate în Patrimoniul mondial UNESCO. Parcul este întins pe teritoriul administrativ al comunelor Pui, Orăştioara de Sus şi Boşorod, iar cele câteva sate de pe raza lui sunt risipite pe munte, ori înşirate pe văile unor pârâuri. Toate aşezările sunt înconjurate de pădurea care ocupă peste 70 % din suprafaţa rezevaţiei.

mistreti

Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina a fost înfiinţat în 1979, iar din anul 2000 a fost declarat arie protejată de interes naţional. Este situat în Munţii Şureanu, cu subdiviziunile Munţii Orăştiei şi Munţii Sebeşului, fiind mărginit de depresiunile Haţegului şi Orăştiei. Turiştii pot ajunge pe traseele parcului din localităţile Costeşti, Măgureni, Boşorod, Pui, Ponor, Baru, Crivadia şi de pe văile Streiului şi Băniţei.

mistreti

Vă recomandăm să citiţi şi:

Traseele din Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina au fost marcate

FOTO Satele tăcute din munţi, ascunse în ţinutul dacilor. Cum trăiesc românii în cătunele din Grădiştea Muncelului

FOTO Tărâmul de vis al cetăţilor dacice: Parcul Natural Grădiştea Muncelului. Povestea ultimului locuitor dintr-un sat invizibil pe harta judeţului Hunedoara

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite