VIDEO Imagini în premieră cu arteziana muzicală. Au fost primele probe nocturne înainte de marea inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arteziana muzicală în probe.FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Arteziana muzicală în probe.FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Hunedorenii care au ieşit la plimbare luni seara pe centrul pietonal al municipiului au avut parte de un spectacol de apă şi culori. Au avut loc primele probe nocturne la arteziana muzicală construită în faţa Casei de cultură.

Luni seara au avut loc primele probe nocturne la arteziana muzicală construită în noua Piaţa Regele Ferdinand, din municipiul Hunedoara.

GALERIE FOTO

Centrul pietonal şi cele trei arteziene din centrul municipiului Hunedoara vor fi inaugurate joi, 9 mai, de Ziua Europei, începând cu ora 19.

„În cadrul evenimentului va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Haţegana, Fanfara Casei de Cultură Hunedoara, alături de artişti locali precum: Mariana Suciu, Viorica Brânduşan-Lupo,Lavinia Zselnyan, Alin Ienciu şi alţii”, a informat Primăria Hunedoara.

Modernizarea Bulevardului Corvin a început în august 2018 şi presupune realizarea a trei fântâni arteziene; reabilitarea platoului Casei de Cultură; realizarea infrastructurii de comunicaţii şi control acces în zona pietonală Bulevardul Corvin şi platou Casa de Cultură; modernizarea străzilor, parcărilor şi trotuarelor, lucrări de extindere a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara - Bd. Corvin şi străzi adiacente (partea a IV-a - Bd. Corvin); modernizarea, reabilitarea şi extinderea iluminatului public pe platoul din faţa Casei de Cultură şi pe Bd. Corvin, a informat Primăria Hunedoara. Valoarea celor cinci proiecte integrate a fost estimată iniţial la 9.115.312 lei (fără TVA).

arteziana muzicala hunedoara foto daniel guta adevarul
arteziana muzicala hunedoara foto daniel guta adevarul
arteziana muzicala hunedoara foto daniel guta adevarul

Cel mai mult au costat fântânile arteziene de pe Bulevardul Corvin: circa 4,8 milioane de lei fântâna muzicală, amplasată în faţa teatrului, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie, de pe Bulevardul Corvin, şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică, de pe Strada George Enescu, potrivit estimărilor iniţiale, publicate pe site-ul Primăriei Hunedoara. Constructorii susţin că artezienele au costat mai puţin faţă de preţul estimat la începerea construcţiei.

arteziana muzicala hunedoara foto daniel guta adevarul

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Când va fi inaugurat noul centru pietonal şi artezienele de peste un milion de euro din Hunedoara

FOTO Cele mai spectaculoase arteziene din România. Jocurile de lumini şi apă în care s-au investit milioane de euro

VIDEO Cum arată lista melodiilor noii arteziene de un milion de euro. Shakira şi Piraţii din Caraibe sunt printre favoriţi


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite