VIDEO Castelul Corvinilor „sufocat” de turişti. Cozi interminabile pe podul de la intrarea în cetatea medievală

VIDEO Castelul Corvinilor „sufocat” de turişti. Cozi interminabile pe podul de la intrarea în cetatea medievală

Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Mii de oameni au vizitat Castelul Corvinilor în acest sfârşit de săptămână. La orele de vârf, turiştii au aşteptat zeci de minute pentru a intra în monumentul istoric, într-unul dintre cele mai aglomerate weekend-uri din an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Castelul Corvinilor a primit circa 8.000 de turişti români şi străini în acest weekend, unul dintre cele mai aglomerate din 2017. Pentru a putea vizita monumentul istoric, mulţi dintre oaspeţii lui au trebuit să aştepte zeci de minute pe podul de la intrarea în castel.

Vizitatorii au găsit cu greu locuri de parcare pe străzile din jurul cetăţii medievale, însă mai dificil a fost rezervarea unor locuri de cazare la pensiunile şi motelurile din Hunedoara şi la cele din împrejurimile municipiului, cele mai multe fiind ocupate. Deşi faţă de Cetatea Devei, unde intrarea este gratuită, turiştii plătesc până la 30 de lei pentru a intra în Castelul Corvinilor, locul din Hunedoara înregistrează un număr mult mai ridicat de vizitatori.

Potrivit celor mai recente rapoarte ale Institutului Naţional de Statistică, Hunedoara se află în topul judeţelor care au înregistrat creşteri la numărul de turişti care rămân aici peste noapte, iar dintre localităţile hunedorene, cea mai mare creştere din ultimele luni în turism a înregistrat-o municipiul Hunedoara.

Castelul Corvinilor se numără printre cele mai vizitate locuri din vestul ţării, de către străini.În primele şase luni din 2017, peste 140.000 de turişti i-au trecut pragul.

Castelul Corvinilor datează din secolul al XV-lea şi a aparţinut familiei Huniazilor, una dintre cele mai bogate din Europa acelor vremuri.

A fost stăpânit apoi de familiile unor principi şi nobili transilvăneni, patru ca în secolul al XVIII-lea să intre în patrimoniul statului austro-ungar, iar ulterior, în secolul XX, al statului român.


Vă recomandă să citiţi şi:

Mărturia lordului englez din Hunedoara anilor 1830: fermecat de o tânără ţigancă şi uimit de zestrea dacică a românilor

Mărturii rare despre Hunedoara anilor 1830 au fost păstrate în jurnalul de călătorie al primului englez care a vizitat orăşelul în secolul al XIX-lea. John Paget a rămas fascinat de castel, dar şi de o tânără ţigancă întâlnită în Hunedoara.

VIDEO Osemintele „puiului de dac” şi ale războinicului antic îngropat cu pumnalul său au fost expuse în premieră. Ce enigme ascunde cimitirul dacic

Osemintele unui copil, descoperite de arheologi în situl unei necropole dacice din grădina Castelului Corvinilor, au fost expuse în premieră. Scheletul pruncului reprezintă una dintre atracţiile expoziţiei inaugurate la Hunedoara, alături de rămăşiţele unui războinic dac, îngropate într-o urnă funerară, alături de armura şi arma sa.

Elisabeta Szilagyi, regina din Hunedoara. Zece mituri despre „mama-eroină“ care l-a făcut pe Matia Corvin rege al Ungariei

Elisabeta Szilagyi, soţia lui Ioan de Hunedoara şi mama regelui Matia Corvin, a jucat un rol importat în istoria poporului român, chiar dacă povestea „reginei din Hunedoara“ este presărată de controverse.

Castelul Corvinilor ascunde un mare secret: o criptă veche de şase secole, construită pentru Ioan de Hunedoara

Un număr impresionant de legende circulă despre Castelul Corvinilor din Hunedoara, însă multe dintre ele sunt ştiute de foarte puţini dintre vizitatorii monumentului. Una dintre ele, documentată de arheologi, este cea a criptei în care, cel mai probabil, urma să fie înmormântat Ioan de Hunedoara. Încăperea se află sub capela castelui.

Cele mai ascunse secrete ale Castelului Corvinilor: domniţa decapitată, beciul celor uitaţi, omul găsit mort în fântână

Castelul Corvinilor a fost nominalizat printre destinaţiile turistice de excelenţă din întreaga lume, potrivit site-ului tripadvisor.com, care a evaluat recenziile trimise de străinii care au vizitat monumentul. Turiştii au fost fascinaţi de castel, însă cei mai mulţi nu îi cunosc tainele înfiorătoare.

Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 1

Imagini din aceeasi galerie
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 1
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 2
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 3
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 4
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 5
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 6
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 8
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL.9
  • Castelul Corvinilor. FOTO: Daniel Guță. ADEVĂRUL. 10
Distribuie imaginea
citeste totul despre: