Un turist şi-a rupt coloana pe pârtia din Straja, într-o cursă nebună cu bobul

Un turist şi-a rupt coloana pe pârtia din Straja, într-o cursă nebună cu bobul

Foto: I. Tudor (Arhivă)

Incidentele nu lipsesc de pe pârtii nici în acest weekend, salvamontiştii având de-a face cu mai multe fracturi. Aproximativ 800 de turişti se află, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunea hunedoreană Straja.

Ieri, s-a înregistrat o fractură de coloană, iar azi-noapte am avut alte trei intervenţii, printre care o fractură de picior şi un traumatism abdominal. Majoritatea incidentelor sunt cauzate de persoanele care se dau cu boburile. Nu s-a consemnat niciun caz de persoane rătăcite sau dispărute”, a declarat George Resiga, şeful Serviciului Public Salvamont Lupeni. De la începutul acestui sezon şi până în prezent, salvamontiştii din staţiunea Straja au intervenit în aproximativ 40 de cazuri, cele mai multe fiind fracturi de membre.

La ora actuală, drumul de acces spre staţiune este accesibil, iar iubitorii sporturilor de iarnă pot schia pe pârtia de sub teleschiul 1. Stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri, iar termometrele arată -7 grade Celsius. Nu există risc de avalanşă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: