Revoltă după tragedia şoferului intrat pe contrasens pe DN 7. Indicatorul care a creat confuzia criminală

Revoltă după tragedia şoferului intrat pe contrasens pe DN 7. Indicatorul care a creat confuzia criminală

FOTO: Info Trafic jud. Hunedoara.

Accidentul rutier în care un şofer a murit după ce a intrat direct pe contrasens pe Drumul Naţional 7 a dat naştere controverselor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 6 noiembrie, un bărbat de 74 de ani din judeţul Sălaj a murit într-un accident rutier petrecut la intrarea în Deva, pe Drumul Naţional 7.

Şoferul autoturismului a trecut prin nodul rutier de la intrarea pe Autostrada A1, a traversat apoi podul de 600 de metri peste Mureş (de pe DN 76), însă la ieşirea de pe pod, în loc să vireze la dreapta pentru a se îndrepta spre Deva, prin giraţia de pe DN 7, a virat la stânga intrând direct pe contrasens, unde a lovit frontal un autoturism care circula din sens opus.

Autorităţile au pus tragedia pe seama imprudenţei şoferului sălăjan, care nu ar fi observat indicatorul care interzice virajul la stânga. Dar mulţi dintre şoferi acuză modul în care un astfel de indicator a fost amplasat şi faptul că arată o direcţie greşită – tocmai intrarea pe contrasens - chiar dacă „Deva” a fost tăiată cu o bandă albă. Mai multe imagini publicate pe reţelele de socializare ilustrează confuzia.

„Ieri dimineaţă la intrarea in Deva a murit un cetăţean de 74 ani. Era din Sălaj şi nu cunoştea zona. Dacă a ţinut cont de acest indicator superior nu înseamnă că a murit din culpa altora? Parchetul nu ar trebui sa se autosesizeze?”, întreabă Iulian Gaşpar, unul dintre cei care au publicat imagini cu indicatorul.

„În legătură cu accidentul de la ieşirea din Deva, am o întrebare pentru persoanele competente. Nu este posibil că aceasta să fie cauza pătrunderii pe contra sens?”, a scris Gabriel Topan, un alt şofer care a fotografiat panoul ce stârneşte confuzie.


Şoferii care vor să meargă la Deva trebuie să vireze spre dreapta.

Confuzie criminală
Miercuri, un accident rutier mortal s-a petrecut pe Drumul Naţional 7, la intrarea în Deva dinspre Arad (zona Izvorul Decebal). Două autoturisme s-au tamponat frontal pentru că unul dintre şoferi a rulat pe contrasens după ce a ieşit în DN 7 de pe podul peste râul Mureş. „Şoferul care a produs accidentul rutier, în vârstă de 74 de ani, din Sălaj, a murit. Celălalt conducător şi un pasager din maşina care circula regulamentar au fost răniţi”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Din 2015, giraţia şi parapeţii din beton au fost amplasate pe DN 7, la ieşirea din Deva, tocmai pentru reducerea riscului unor accidente grave, pe unul dintre cele mai aglomerate sectoare ale drumului naţional. Locul de la intrarea în Deva a fost în ultimii ani o adevărată zonă a morţii, din cauza numeroaselor accidente grave petrecute aici. Au fost luate măsuri provizorii în ultimii ani, care s-au dovedit însă insuficiente. Un nod rutier este plănuit în intersecţia DN 76 cu DN 7. În vara acestui an, fostul ministru Răzvan Cuc informa că Ministerul Transporturilor lucrează la un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea unui proiect în valoare de 20 de milioane de euro de reamenajare totală (cu subtraversare) a intersecţiei DN 76 cu DN 7 de la Şoimuş. Până la apariţia autostrăzii Deva – Orăştie, intersecţia DN 7 cu DN 76 a fost considerată cea mai periculoasă din ţară, din cauză că e situată în pantă, iar virajul la stânga, de pe DN 7 pe DN 76 sau invers, era extrem de periculos.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Un şofer a cerut daune CNAIR după ce a spulberat un câine pe autostradă. Ce pagube a reclamat şi ce a decis instanţa

VIDEO Un şofer intrat pe sensul interzis al autostrăzii a fost la un pas de dezastru: accidentul evitat în ultimul moment

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: Dealul liliecilor rămâne în şantier până în luna august. Ce restricţii au fost impuse


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările