Revoltă în IPJ Hunedoara: poliţistul care a cerut "să dăm foc palatelor mafioţilor" îşi acuză superiorii de abuzuri

Revoltă în IPJ Hunedoara: poliţistul care a cerut

Claudiu Ionescu spune că superiorii săi vor să se debaraseze abuziv de el.

Claudiu Ionescu, un inspector principal de poliţie, a intrat într-o adevărată luptă cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţistul din Hunedoara susţine că a fost cercetat disciplinar pe nedrept după ce a dezvăluit problemele cu care confruntă instituţia şi, recent, a că a fost trimis abuziv la un control psihiatric.

Claudiu Ionescu este angajat din 1996 în structurile Ministerului Afacerilor Interne. Lucrează în cadrul Poliţiei municipiului Hunedoara, iar în ultimul an, potrivit relatărilor sale, a intrat într-un conflict deschis cu şefii instituţiei. Prima "palmă" primită de inspectorul principal a fost în toamna anului trecut, la scurt timp după arestarea lui Traian Berbeceanu.

Atunci, Claudiu Ionescu a postat pe pagina sa de socializare mai multe mesaje, sub forma unor scrisori deschise, în care îşi exprima revolta faţă de arestarea fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi totodată dezvăluia problemele cu care se confruntă poliţiştii.

Mesaje controversate
„Dragul meu minister, slujindu-vă 17 ani, îmi daţi voie să ies la raport. Am sa încerc, metaforic, să spun ce se întâmplă în grădina dvs, în locul unde lucrez… tutuindu-vă, asta din cauză ca vă cunosc demult. Ştii tu că la serviciul unde lucrez suntem 25 de oameni şi avem doua rable în dotare, maşini care nu au ITP-ul făcut şi cu care în fiecare zi rişti să mori din cauză că nu au direcţia bună? Ştii tu ce înseamnă să urmăreşti pe cineva şi să-ţi rămână maşina în intersecţie?”, scria Claudiu Ionescu. Poliţistul a continuat, într-o altă scrisoare, cu un îndemn la luptă adresat colegilor săi, care a stârnit controverse.

"Comisare, tu eşti scânteia deşteptării noastre, prin tine vom da foc palatelor mafioţilor, prin tine vom arde patima corupţilor si prin tine vom face dreptate. Ce putem face noi, muritorii de rând? Cred că dacă ne-am strânge vreo 20-30 de poliţişti, într-o zi de luni, după ce ne-am lua concediu, am merge la sediul Tribunului Alba sau Hunedoara, am intra in greva foamei şi ne-am lega cu cătuşele de gardul tribunalului, cred că am face mult mai mult decât să ne dăm cu părerea pe forumuri si să ne batem cu cărămida-n piept”. Ulterior, a fost poliţistul Ionescu a fost cercetat disciplinar, abuziv în opinia sa, pentru că ar fi fost chemat la raport în vremea în care se afla în concediu.

Şi-a strigat nemulţumirile pe Facebook
Relaţia cu superiorii s-a înrăutăţit, în ultimele săptămâni, după ce poliţistul ar fi continuat să îşi exprime nemulţumirile pe Facebook, în mesaje în care făcea referire indirect la şefii săi. Potrivit lui Claudiu Ionescu, mai mulţi poliţişti din conducerea instituţiei caută să se debaraseze de el sau măcar să îl decredibilizeze. L-au chemat la un control medical, iar medicul de la IPJ Hunedoara l-a trimis la un alt control psihiatric, la Spitalul Militar din Sibiu.

"Acest gest este doar o răzbunare a comisarului şef doctor Albu Emil. Faţă de această persoană eu am cerut să fie făcute verificări privind modul în care a întocmit anumite fişe medicale şi a prescris medicamentele din fişa mea medicală. Am observat că trei afecţiunile de care eu aş fi suferit sunt înscrise fictiv, precum şi alte falsuri făcute de el cu ocazia fişelor medicale care atestă starea de sănătate a persoanelor care se căsătoresc, în speţă a mea. El nu ar trebui să nu facă parte din nicio comisie medicală în ceea ce mă priveşte", a relatat Claudiu Ionescu.

Conducerea IPJ Hunedoara a precizat că "s-a luat decizia trimiterii sale la spitalul din Sibiu pentru că au existat mai multe sesizări legate de starea de sănătate a poliţistului. Iniţial, el a fost supus unor verificări medicale la comisia de specialitate din cadrul Inspectoratului, care i-a dat biletul de trimitere", potrivit Laurei Bradu, purtătoarea de cuvânt a instituţiei.

Poliţistul din Hunedoara intenţionează să intre în greva foamei, ca măsură de protest faţă de faptul că nu îi sunt respectate drepturile.


Vă recomandăm şi:

Poliţistul care s-a solidarizat cu Traian Berbeceanu a fost "avertizat pentru abateri" de şefii IPJ Hunedoara

Claudiu Ionescu nu a scăpat fără un avertisment scris din partea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, în urma unor scrisori emoţionante publicate pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după arestarea fostului comisarul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Mărturia poliţistului rănit într-un flagrant periculos: şi-a pus în pericol viaţa pentru a opri un traficant       

Un poliţist care a participat la un flagrant, pentru a captura un traficant de droguri, a dezvăluit cum şi-a pus viaţa în pericol, după ce a încercat să îl oprească pe suspect. Ofiţerul a fost lovit cu maşina de traficantul pe care l-a somat să se predea.

Traian Berbeceanu, de la "Comisarul Cattani" la luptătorul anti-sistem. Mircia Muntean e pe lista neagră a poliţistului         

  Ultimele luni l-au transformat pe fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba într-un luptător anti-sistem. Cel puţin aceasta o arată zecile de mesaje şi imagini postate de Traian Berbeceanu pe paginile sale de Facebook, "Traian Berbeceanu" şi "Respect Traian Berbeceanu". Una dintre ţintele sale a fost deputatul Mircia Muntean, fost primar, timp de 16 ani, al Devei.

VIDEO Dezvăluirile soţiei „comisarului Cattani”: cum îşi protejează Traian Berbeceanu familia, după eliberare     

   Gabriela Berbeceanu s-a alăturat astăzi celor câteva zeci de susţinători ai fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu, care au manifestat în faţa sediului din Deva al DIICOT. Soţia fostului comisar-şef a dezvăluit şi motivele pentru care acesta nu a mai apărut în public, în ultimele zile, după eliberarea din arest.

FOTO VIDEO Noaptea „Comisarului Cattani“. Întâlnirea cu fiul său l-a copleşit pe cel mai dur poliţist        

Traian Berbeceanu a fost eliberat din arest preventiv după mai bine de o lună de la data în care procurorii au decis ridicarea acestuia din apartamentul său din Deva şi trimiterea sa în închisoare. În această dimineaţă, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba s-a întors acasă, în Deva, şi şi-a reîntâlnit fiul de nouă ani, de care fusese nevoit să se despartă. Poliţistul a avut parte de o primire emoţionantă în Deva.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările