Protest spontan la Termocentrala Mintia, în judeţul Hunedoara. Aproape 100 de angajaţi îşi cer drepturile restante FOTO

Protest spontan la Termocentrala Mintia, în judeţul Hunedoara. Aproape 100 de angajaţi îşi cer drepturile restante FOTO

Foto News.ro

Aproximativ 100 de angajaţi de la Termocentrala Mintia, din judeţul Hunedoara, protestează miercuri în curtea instituţiei, refuzând să intre la lucru. Oamenii îşi cer drepturile restante de pe ultimele patru luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE - Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al sindicatelor din cadrul Termocentralei Mintia, Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva-Mintia şi   Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, protestatarii care au întrerupt lucrul, au două revendicări.
 
”Având în vedere manifestaţia spontană, din data de 29.07.2020, a angajaţilor termocentralei Mintia, pe fondul neacordării drepturilor de natură salarială, a incertitudinii în ceea ce priveşte viitorul acestui producător de energie electrică şi termică, şi respectiv a locurilor de muncă, au fost punctate următoarele solicitări: Acordarea drepturilor restante până la data de 18.08.2020; Crearea unui cadru legal care să permită continuarea activităţii în condiţii normale”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, ”în lipsa îndeplinirii punctelor de mai sus, se va sista activitatea termocentralei Mintia şi se va solicita elaborarea unui program de închidere cu acordarea de plăţi compensatorii în cuantum de 90.000 lei şi 24 de luni venit de completare”.
***
Liderul Sindicatului ”Solidaritatea”, Cristian Iştoc, a anunţat, miercuri dimineaţa, că aproximativ 100 de angajaţi ai Termocentralei Mintia protestează în curtea instituţiei.
 
”Aproape 100 de angajaţi sunt din nou în curte. Cer drepturile restante pe ultimele 4 luni. Tichete, decont transport, ajutor încălzire. În jur de 3000 lei”, a precizat Iştoc.
 
De asemenea, sursa citată mai arată că la Termocentrala Mintia mai este cărbune pentru o singură zi şi că în unele zone din Deva furnizarea apei calde a fost oprită din cauza unor ţevi sparte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările