Primarul și viceprimarul Hunedoarei și alți doi funcționari au fost trimiși în judecată de DNA

Primarul și viceprimarul Hunedoarei și alți doi funcționari au fost trimiși în judecată de DNA

Ovidiu Hada şi Robert Dan. D.G.

Ovidiu Hada și Robert Dan au fost acuzați de abuz în serviciu contra intereselor pubice și complicitate la conflict de interese. Alături de ei au mai fost trimiși în instanță Daniela Căpâlnă, contabil șef la Primăria Hunedoara, și Ioan Țiplea, inspector de specialitate responsabil pentru achizițiile publice ale Primăriei Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edilii Ovidiu Hada și Dan Robert au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia, pentru infracțiuni de abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

"În cursul anului 2009, Primăria Municipiului Hunedoara a încheiat cinci contracte de achiziţii publice (în principal, servicii de consultanţă şi închiriere de utilaje) de la SC ARIS MONDO CONSULTING SRL, firmă controlată de către inculpatul Ţiplea Ioan.
Aceste contracte de achiziţii publice au fost încheiate nelegal în perioada aprilie – iunie 2009, sub coordonarea inculpaţilor Hada Ovidiu – Marius şi Dan Nicolae Robert, primarul, respectiv viceprimarul municipiului Hunedoara şi al inculpatei Căpâlnă Daniela – Arieta, şefa serviciului financiar – contabilitate. Valoarea totală a contractelor este de 171.212, 36 de lei (aproximativ 40.764 euro).

În condiţiile în care a dobândit şi calitatea de coordonator al Compartimentului achiziţii publice din cadrul primăriei, funcţie direct subordonată primarului, inculpatul Ţiplea Ioan s-a ocupat personal de redactarea documentelor de achiziţii publice. Înţelegerea dintre inculpaţi a avut la bază atât un interes financiar cât şi relaţiile personale (naşi de cununie) dintre primar, viceprimar şi Ţiplea Ioan.
Firma beneficiară a contractelor nu avea personal specializat angajat pentru efectuarea de consultanţă tehnică şi economică şi nici nu deţinea utilaje pentru închiriere.
În plus, la scurt timp, aceiaşi funcţionari publici au aprobat, de asemenea în mod nelegal, plata sumei precizate mai sus către SC ARIS MONDO CONSULTING SRL",
se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție

Consiliul local nu s-a constituit parte civilă în acest dosar. Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil care aparține viceprimarului Dan Nicolae Robert.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia. Într/un alt dosar aflat pe rolul instanței din Alba Iulia, funcționarii sunt judecați pentru infracțiuni similare.

Vom reveni cu amănunte!

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările