Premieră în tratarea bolnavilor de COVID 19 la Spitalul judeţean din Deva, sufocat de numărul mare de cazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARhivă.
Foto: ARhivă.

Doi pacienţi cu Covid 19, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, au primit, în premieră, tratament cu anticorpi monoclonali.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva este suprasolicitat din cauza numărului mare de pacienţi cu Covid 19, însă are parte şi de lucruri dătătoare de speranţă.

O deputată fără certificat verde a făcut circ la Înmatriculări, stârnind furia celorlalţi. „Chemaţi, bă, mascaţii să o ia de aici” VIDEO

Controversele morţii de COVID-19 a episcopului Gurie, la 52 de ani. Medic: „S-a întâmplat ceva groaznic” VIDEO

A murit episcopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei. Părintele era internat la ATI, cu COVID 19

Miercuri, la spitalul din Deva a fost administrat, în premieră, un tratament cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2, unei paciente internată în secţia de Medicină Internă şi unui pacient internat în secţia de Pneumologie, confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-Cov-2.

„Pacienţii au beneficiat de asistenţă medicală de specialitate, conform recomandărilor din Protocolul de tratament al infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, fiind în primele zile de la debutul bolii”, a informat dr. Lucian Miron, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.

Doar unii dintre pacienţi pot beneficia de tratament

Potrivit medicilor, pacienţii care pot beneficia de acest tratament trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, una dintre ele fiind ca boala să fie în stadiul de început al evoluţiei, de la debutul simptoomatologie. „Anticorpii monoclonali se fixează de virus şi ei practic îl neutralizează, de aceea şi trebuie administraţi în primele zile de boală, pentru că atunci există virus circulant. Dacă îl administrăm după o săptămână, când deja virusul nu mai este circulant şi răul s-a produs, adică a pătruns peste tot şi a produs modificări histopatologice în principal în plămâni, dar şi în restul organelor, eficacitatea lor se apropie de zero după această zi. Ei se administrează la cei care au risc de evoluţie severă a bolii şi, da, în acest caz, se poate face diferenţa între viaţă şi moarte, însă există doar această categorie de pacienţi, până în 7 zile de la debutul bolii, pentru că nu putem considera că este o măsură terapeutică universală. După aceste zile nu mai au niciun efect“, a susţinut medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş“ din Bucureşti, într-o intervenţie la Digi24.

În următoarele zile şi alţi pacienţi ar putea beneficia de acest tratament, la Deva. În prezent, peste 100 de pacienţi cu Covid 19 sunt internaţi în unitatea medicală din Deva, iar toţi au nevoie de oxigen. Unii dintre ei sunt trataţi, de mai multe zile, la Unitatea de Primiri Urgenţe, în regim de Anestezie şi Terapie Intensivă. Situaţia este dramatică la spitalul din Deva, susţin medicii.

Mai puteţi citi şi:

Bilanţ COVID 19 în judeţul Hunedoara. Doar două comune nu au niciun caz de infecţie cu Sars-CoV-2

COVID 19 în judeţul Hunedoara. Deva şi Hunedoara au cele mai multe cazuri. Situaţia vaccinării

Secretul sumbru al regimului Ceauşescu. Ce practică barbară a cauzat epidemii de HIV la bebeluşi

Povestea tragică a Evei, fetiţa cu HIV înfiată în 1990 de o familie de americani dintr-un orfelinat al Văii Jiului

Infernul copiilor abandonaţi, descoperit de americani în era post-Ceauşescu: „E un lagăr al morţii” VIDEO






 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite