Paştele la mormântul părintelui Arsenie Boca: Mii de oameni vor petrece seara Învierii la Mănăstirea Prislop

Paştele la mormântul părintelui Arsenie Boca: Mii de oameni vor petrece seara Învierii la Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Mănăstirea Prislop este, de câţiva ani, o destinaţie favorită pentru creştini, în Seara Învierii. Mii de oameni sunt aşteptaţi la mănăstirea în care se află locul de veci al părintelui Arsenie Boca.

Mii de oameni sunt aşteptaţi la Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului, în seara Învierii. Mănăstirea unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai aglomerate locuri de pelerinaj pentru creştinii din România. De Paşte, Prislopul este o destinaţie favorită a hunedorenilor care vin să asiste la slujba de Înviere, dar şi a pelerinilor din întreaga ţară, dornici să se roage în faţa locului de veci al părintelui Arsenie Boca.

Fiindcă numărul celor care ajung la mănăstire este impresionant, iar ultimii kilometri ai drumului spre ea sunt într-o stare deplorabilă, turiştilor le este recomandat să vină devreme la slujba din seara Învierii, pentru a evita blocajele în trafic.

„În acest an, pentru buna desfăşurare a ceremonialurilor religioase din seara Învierii, peste 20 de poliţişti de la serviciile de Ordine Publică şi Rutier, vor fi prezenţi la Mănăstirea Prislop, alăturându-se jandarmilor care asigură ordinea publică în zona mănăstirii. Şi în anii trecuţi un număr mare de pelerini au ales Prislopul, ca destinaţie de Paşte, dar atmosfera din mănăstire a fost întotdeauna liniştită şi nu s-au înregistrat incidente”, a afirmat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Anul trecut, în sâmbăta dinaintea Învierii, la mănăstirea din Ţara Haţegului au ajuns aproape 10.000 de oameni. Slujba de la Prislop s-a încheiat atunci cu puţin după miezul nopţii, astfel încât oamenii să se poată întoarce mai devreme acasă ori la locurile de cazare din localităţile învecinate mănăstirii. De obicei, nu ceremonialurile religioase îi atrag pe oameni la Prislop, ci faptul că se pot ruga la mormântul fostului stareţ al mănăstirii, Arsenie Boca.

Părintele Arsenie Boca a slujit la Prislop în anii 1950. Mormântul său a devenit loc de pelerinaj pentru creştini, iar mulţi dintre cei care ajung aici cred că pot fi ajutaţi sau îi pot ajuta pe ceilalţi rugându-se în faţa locului de veci.

Mănăstirea Prislop se află la circa 20 de kilometri de Hunedoara şi la 10 kilometri de Haţeg, într-o vale din pădurile Silvaşului. Are o vechime de peste 500 de ani.


Vă recomandăm şi:

FOTO Excesele pelerinilor de la Prislop: pârâul cu bani, mizeria lăsată de turişti şi afacerile din jurul mănăstirii

Mănăstirea Prislop a fost vizitată în fiecare din ultimele weekend-uri de peste 30.000 de oameni, iar duminică, de Sărbătoarea Floriilor, numărul pelerinilor a fost impresionant. Mulţi dintre cei care ajung la mănăstirea din Ţara Haţegului au dezvoltat obiceiuri mai puţin obişnuite, unele chiar deranjante, cum este cel al aruncării banilor în apele Prislopului.

Legendele Mănăstirii Prislop: călugărul ucis în faţa chiliei, domniţa vindecată cu apa de izvor şi mormântul părintelui Arsenie Boca unde se petrec minuni

Mănăstirea Prislop se numără printre cele mai iubite locuri de pelerinaj din România. Zeci de mii de oameni vin săptămânal aici, pentru a se ruga în faţa mormântului părintelui Arsenie Boca. Veche din secolul XIV, mănăstirea păstrează legende impresionante.

Fotografii unice de la înmormântarea părintelui Arsenie Boca au fost publicate în premieră după 25 de ani

Două fotografii rare care înfăţişează înmormântarea părintelui Arsenie Boca la Mănăstirea Prislop (Hunedoara) au fost publicate în premieră, la 25 de ani de moartea duhovnicului, pe site-ul jurnalistului Victor Roncea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările