Moartea misterioasă a lui Uţu, artistul care a dat culoare străzilor. Seminţele otrăvitoare de Datura l-au adus în agonie trei zile, însă o injecţie i-a fost fatală

Moartea misterioasă a lui Uţu, artistul care a dat culoare străzilor. Seminţele otrăvitoare de Datura l-au adus în agonie trei zile, însă o injecţie i-a fost fatală

Uţu, tânărul mort după ce ar fi consumat seminţele toxice.

Un tânăr de 26 de ani a murit după trei zile de agonie şi halucinaţii, în urma unei intoxicaţii cu seminţele otrăvitoare ale unei plante halucinogene, susţin apropiaţii săi. Prietena lui Uţu afirmă însă că o injecţie primită pentru a fi calmat i-a fost fatală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moartea unui tânăr de 26 de ani din Hunedoara stârneşte controverse. Apropiaţii săi spun că consumat seminţe de Datura, planta extrem de toxică numită în popor ciumăfaie, iar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Uţu, un tânăr ieşit din comun datorită pasiunii cu care făcea graffiti-uri şi desena, a murit subit, după o intoxicaţie cu seminţele de Datura Stramonium, o plantă comună, din familia Solanaceae, folosită ca halucinogen, pentru că alcaloizii pe care îi conţine blochează impulsurile nervoase.

Tânărul fusese găsit pe o stradă din Hunedoara, în stare de semi-conştienţă. Avea halucinaţii, tensiunea foarte mică, era incoerent şi agitat. Un trecător a chemat Ambulanţa, iar Neluţu (Uţu) a fost transportat la spitalul din Hunedoara, povestesc foştii prieteni ai lui Uţu. De aici, adaugă aceştia, tânărul a fost trimis la Spitalul de Psihiatrie din Zam. I s-a făcut o injecţie de calmare, însă nu a mai putut fi salvat. A făcut infarct, spune fosta sa prietenă, Marina.

Mărturia tinerei despre moartea fostului său prieten este cutremurătoare. Trei zile a pătimit Uţu înainte de noaptea fatală, după ce a consumat cam 30 de seminţe din planta otrăvitoare, a relatat Marina. În acest timp, ea a stat lângă el, sperând că îşi va reveni, după ce otrava din organismul său va fi eliminată.

A fost plimbat de la un spital la altul

Halucinaţiile provocate de Datura în mai puţin de o oră de la ingerarea lor au durat aproape trei zile, până în noaptea fatală, de 24 august. „Adus la spital, i se puteau face perfuzii, spălături stomacale şi i se puteau administra leacuri de care cred că medicii ştiau, dar poate pentru faptul că arăta diferit faţă de un pacient obişnuit a fost trimis la spitalul de psihiatrie. Apoi, după injecţia pe care a primit-o, a murit. Tragedia sa mă revoltă şi vreau să cer explicaţii celor care l-au tratat, fără însă a-i mai salva viaţa”, spune fosta prietenă a lui Uţu.

În noaptea în care a fost găsit halucinând pe o stradă din Hunedoara, mai mulţi martori au asistat la preluarea sa de către Ambulanţă. Niciunul însă nu a avut ideea să îi anunţe familia sau să se intereseze de situaţia lui. Nimeni nu l-a însoţit la spital şi, povesteşte Marina, mama tânărului şi ea au aflat de tragedie când era deja prea târziu.

„Uţu n-ar fi meritat o astfel de moarte. Îşi ducea viaţa într-un mod extrem, cu trăiri foarte intense. Era un adevărat artist, toata ziua cu capul în pânză, iar când nu făcea graffuri, era în natură. Cred că lipsa banilor şi supărările sale l-au făcut să ia acele seminţe, care nu costau nimic, însă i-au adus moartea”, a relatat Marina.

Uţu a fost înmormântat sâmbătă, în Hunedoara. Foştii apropiaţi ai săi spun că nu se vor putea împăca vreodată cu gândul că moartea acestuia nu ar fi putut fi evitată.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, aflat în lucru la Poliţia municipiului Hunedoara, pentru ucidere din culpă, urmând ca în urma rezultatelor necropisiei şi a cercetărilor să fie stabilite cauzele care au dus la moartea tânărului”, a informat Laura Bradu, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Mărturia terifiantă a tânărului care a alergat în oraşul distrus de cutremur să-şi salveze semenii: „Mirosul greu al morţii este pretutindeni”

Sergiu Balaban Duck, un tânăr jurnalist stabilit în Italia, a trăit pe viu efectele cutremurului soldat cu aproape 300 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor italiene. Sergiu s-a îndreptat imediat spre Amatrice, pentru a se alătura echipelor de salvatori, iar mărturia sa, despre dezastrul pe care l-a văzut în localităţile devastate, este terifiantă.

Secretele ierburilor magice ce aduceau fericirea în dragoste şi sex. Ce făceau medievalii cu mătrăguna şi mandragora

Ritualuri şi credinţe ciudate, din cele mai vechi timpuri, vorbesc despre puterile magice ale unor plante pe care strămoşii noştri le-au folosit pentru îmbunătăţirea vieţii amoroase şi pentru tratarea infertilităţii. Mandragora şi mătrăguna se numără printre cele mai cunoscute astfel de ierburi.

Mătrăguna, planta erotică a românilor. Fetele dansau goale, se sărutau şi mimau actul sexual înainte s-o folosească

O serie de mituri îi conferă puteri magice mătrăgunei, una dintre cele mai cunoscute plante din tradiţia populară a românilor. Mătrăguna sau doamna codrului a fost folosită din timpuri arhaice în vrăji şi descâmtece de dragoste, iar ritualul prin care era culeasă este ciudat: potrivit obiceiului, fetele dansau goale în locul în care se găsea planta, îmbrăţişându-se şi sărutându-se.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările