Legistul Dan Mărculescu îi acuză pe şefii spitalului că vor să îl pensioneze forţat. Medicul conduce morga din anii '80

Legistul Dan Mărculescu îi acuză pe şefii spitalului că vor să îl pensioneze forţat. Medicul conduce morga din anii '80

Dan Mărculescu. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Medicul Dan Măculescu, a acuzat conducerea spitalului din Deva că vrea să îl pensioneze forţat, după ce postul său a fost scos la concurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postul de şef al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara a fost scos la concurs de conducerea Spitalului Judeţean din Deva, spre nemulţumirea medicului legist Dan Mărculescu (66 de ani), care conduce serviciul.

După ce a văzut anunţul în revista Viaţa Medicală, legistul, cu o experienţă de patru decenii, a susţinut că reprezentanţii unităţii medicale vor să îl pensioneze forţat, deşi legea îi dă dreptul să ocupe funcţia pentru încă cinci ani de la îndeplinirea condiţiilor de pensie. În 2017, susţine Dan Mărculescu, a depus o cerere prin care a solicitat să îşi poată continua activitatea până la vârsta de 70 de ani.

„Cererea pentru a-mi continua activitatea de şef de serviciu a fost aprobată de Consiliul de Administraţie şi managerul de atunci al spitalului, astfel că postul meu nu este vacant”, a declarat Dan Mărculescu, adăugând că va contesta decizia.

Mandatul de şef serviciu al medicului Dan Mărculescu a expirat, susţin reprezentanţii unităţii medicale. „Legea nu precizează dacă el trebuie să dea examen sau dacă nu. Legea spune că poate rămâne pe funcţie, cu aprobarea managerului şi a Consiliului de Administraţia”, a declarat medicul Ioan Demeter, şef de secţie şi fost director medical al instituţiei, potrivit mesagerulhunedorean.ro. Şi conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara, în subordinea căreia se află spitalul, a anunţat că va verifica situaţia de la Serviciul de Medicină Legală Hunedoara.

Dan Mărculescu este medic primar de medicină legală, doctor în stiinţe medicale, medic specialist în anatomie patologică şi are o experienţă de 40 de ani ca legist. Este medic şef din 1981 la morga din Deva.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Dan Mărculescu, medicul legist care a transformat morga din Deva într-un laborator hi-tech

Misterul tragediei din Geoagiu Băi se adânceşte. Medic legist: „Fata de 7 ani a murit, cel mai probabil, având coloana fracturată după impactul cu apa“

Spitalul scoate la concurs un număr record de posturi de asistente medicale

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: