Giratoriul de pe DN 66, în Călan, se află în şantier. Cât costă lucrările din cea mai aglomerată intersecţie

Giratoriul de pe DN 66, în Călan, se află în şantier. Cât costă lucrările din cea mai aglomerată intersecţie

Se lucrează la noul giratoriu de pe DN 66, la Călan. ADEVĂRUL.

Una dintre cele mai aglomerate intersecţii de pe Drumul Naţional 66 va fi reamenajată prin construcţia unui sens giratoriu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucrările de amenajare a sensului giratoriu de pe Drumul Naţional 66, în oraşul Călan, una dintre cele mai aglomerate intersecţii de pe drumul naţional, au început. Contractul a fost atribuit de primărie cu circa 2,55 milioane de lei.

„Lucrările prevăzute a se executa cuprind următoarele: 1. Amenajare sens giratoriu între DC 51 A (Str. Furnalistului) şi DN 66 (E79). Intersecţia este situată pe DN66 (E79) la km 168+063 şi se va amenaja în soluţie giratorie, conform avizului de la CNAIR. - zona verde din mijlocul giraţiei se va delimita cu bordură prefabricată din beton. Zona verde se amenajează peisagistic. Culoarea roşie alternează în aşa fel încât să deseneze o săgeata roşie de formă săgeţii de direcţionare a traficului spre dreapta, similar cu indicatorul rutier „Curbă deosebit de periculoasă. La baza insulei centrale se amenajează o supralărgire de siguranţă, de lăţime 2,0 m în total, pe care nu se circulă, dar care are rolul de a permite vehiculelor lungi să se înscrie pe banda de circulaţie fără a degrada elementele sensului giratoriu. 2. Relocări reţele: 2.1 Relocare reţea de gaz 2.2 Relocare reţea canalizare menajeră 2.3 Relocare reţea de distribuţie 3. Organizarea de şantier”, se arată în documentaţia investiţiei.Intersecţia de la intrarea în Călan se număra printre zonele cu risc ridicat de producere a unor accidente rutiere, iar dimineaţa şoferii care circulau pe drumul secundar aveau de aşteptat minute în şir în colană, la intrarea în intersecţie din cauza aglomeraţiei de pe DN 66.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Transportatorii de lemne, acuzaţi că distrug şoseaua turistică din Parâng, aflată în şantier

COVID-19 a lovit din nou fabrica SEWS R Deva. 14 angajaţi s-au infectat cu noul coronavirus

VIDEO Sarmizegetusa Regia, cetatea dacică unde turiştii se plimbă desculţi pentru a-i capta energiile

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările